Sukurta planšetė silpnaregiams

Publikuota: 2017 m. sausio 18 d. trečiadienis

Tarptautinė pradedančioji įmonė BLITAB sukūrė planšetę, skirtą silpnai matantiems ir akliesiems. Planšetė pristatyta neseniai Las Vegase vykusioje parodoje „CES 2017“.

Planšetės pagrindą sudaro įprasta „Android“ įranga, o viršuje papildomai prijungtas Brailio rašto ekranas, veikiantis mikrofluidų principu: skystis spaudžia ekrano membraną, suformuodamas paviršiuje vaizdą iš taškų. Be to, ekranas gali atvaizduoti ne tik tekstą, bet ir sudėtingesnę informaciją, pvz., žemėlapį, piešinį.   

Iki šiol rinkoje egzistavo tik didžiuliai Brailio ekranai. Juose taškeliai susiformuoja išlendant pagaliukams, kuriuos iškelia pjezo elementai. Dėl tokios technologijos ekranai yra labai dideli ir brangūs. Be to, juos būtina prijungti prie stacionaraus kompiuterio.

Naujoji BLITAB technologija leidžia išvengti šių trūkumų – planšetė pakankamai kompaktiška. Jos kaina – apie 500 JAV dolerių. Artimiausiu metu bus priimami išankstiniai užsakymai, o pristatymas prasidės šių metų vasarą.

Šaltinis: news.day.az
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »