Šviečiančios pirštinės

Publikuota: 2012 m. gruodžio 23 d. sekmadienis

Gestų arba ženklų kalba tai kalba, kuri suvokiama vizualiai ir perduodama rankų, ir ne tik, gestais. Kai kuriems žmonėms, turintiems tam tikrą negalią, tai vienintelis būdas bendrauti.

Tačiau kyla klausimas, kaip susikalbėti naktį? Naktiniame žygyje, namuose, kai dingsta šviesa ir pan.? Dizainerė Lili Wang siūlo šviečiančias tamsoje pirštines. Jų veikimo principas – nedidelės lemputės sumontuotos pirštinėje atitinkamai pagal plaštakos liniją.

Dizainerė mano, kad šia idėja galėtų naudotis ne tik žmonės turintys kalbos ar klausos sutrikimą. Tokios pirštinės praverstų esant triukšmingoje aplinkoje. Pavyzdžiui, naktiniame klube, kur groja garsi muzika ir pakankamai tamsu. Tokiu atveju savo draugus nesunkiai bus galima suprasti iš kelių gestų.

Šaltinis: penki.lt, yankodesign.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Pristatoma nauja Pinigų muziejaus elektroninio gido sistema gestų kalba

Lietuvos banko Pinigų muziejus – pirmasis muziejus Baltijos šalyse, kuriame įdiegta vertimo į gestų kalbą elektroninė sistema. Kurtiesiems lankytojams pasakojimas apie muziejaus ekspoziciją verčiamas į gestų kalbą planšetinio kompiuterio ekrane. skaityti »

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »