„Yahoo!“ generalinis direktorius atsistatydina

Publikuota: 2012 m. gegužės 14 d. pirmadienis

Bendrovės „Yahoo!“ generalinis direktorius Skotas Tompsonas (Scott Thompson) po skandalo dėl išsilavinimo traukiasi iš posto. Kaip sekmadienio vakarą pranešė „Agence France-Presse“, generalinio direktoriaus pareigas laikinai eis kompanijos žiniasklaidos padalinio vadovas Rosas Levinsonas (Ross Levinsohn).

Keli bendrovės akcininkai pareikalavo S. Tompsono atsistatydinimo, kai rizikos draudimo fondo „Third Point“ valdytojas Danielas Lebas (Daniel S. Loeb), kurio kompanijai priklauso 5,6 proc. „Yahoo!“ akcijų,  išsiaiškino, kad bendrovės generalinis direktorius  iš tikrųjų neturi kompiuterių mokslo laipsnio, nors S. Tompsono biografijoje šis laipsnis minimas. D. Lebas „Yahoo!“ direktorių tarybai parašė laišką ir pareiškė, kad po tokio melo investuotojai nebegalės pasitikėti bendrovės vadovybe ir paties S. Tompsono kompetencija.

Gegužės 7 dieną paaiškėjo, kad generalinis direktorius savo bendradarbiams išsiuntinėjo laišką, kuriame apgailestauja tapęs bendrovės reputacijai pakenkusio skandalo priežastimi.

Oficialių paaiškinimų  jis nepateikė, tačiau vėliau agentūra „Reuters“ citavo nežinomą šaltinį, esą, S. Tompsono tvirtinimu, jis priimamas į darbą „Yahoo!“ nepateikė apie save neteisingų duomenų.

Skotas Tompsonas „Yahoo!“ vadovavo nuo 2012 metų sausio. Jis užėmė rugsėjį atleistos Kerol Barc (Carol Bartz) vietą. Iš S. Tompsono buvo tikimasi, kad jis sugrąžins „Yahoo!“ į konkurencinį lygmenį, padidins dabartinę kompanijos kapitalizaciją. Šiuo metu kompanija vertinama 17,75 mlrd. dolerių, o ši kaina 2,5 karto mažesnė už tą, kurią už „Yahoo!“ siūlė „Microsoft“ 2008-aisiais.

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »