2017 m. biudžeto projektas sudarytas pagrįstai ir orientuotas į finansų sistemos stabilumą

Publikuota: 2016 m. lapkričio 16 d. trečiadienis

Valstybės kontrolei atlikus 2017 metų valstybės biudžeto projekto vertinimą, Finansų ministerija pateikia informacijos dėl auditorių kai kurių pateiktų pastabų.

Laikinai einanti finansų ministrės pareigas Rasa Budbergytė pabrėžia esminę Valstybės kontrolės padarytą išvadą, kuria pripažįstama, kad 2017 m. valdžios sektoriaus išlaidų augimo ribojimo taisyklė yra netaikoma pagrįstai, o struktūrinio postūmio užduotis 2017 metams ‒ nenustatyta pagrįstai.

„Tai leistų mums finansuoti socialinio modelio įgyvendinimą. Ši struktūrinė reforma reikalauja papildomų išlaidų ir turi įtakos deficito dydžiui, tačiau tas prieaugis pagal Europos Sąjungos reglamentą yra leistinas, nes ilguoju laikotarpiu suteikia teigiamą postūmį ekonomikai. Esame apskaičiavę, kad be minėtos reformos ir gyventojų pajamas didinančių socialinių priemonių, valdžios sektorius kitais metais galėtų būti perteklinis “, – komentuoja R. Budbergytė.

Finansų ministerija atkreipia dėmesį, kad 2017 m. biudžeto projektą vertinęs Lietuvos bankas taip pat pabrėžia, kad kitų metų valdžios sektoriaus balansas yra patikimas – nekelia grėsmės finansų sistemos stabilumui.

Ministerija užtikrina galimybę visuomenei susipažinti su biudžeto informacija ir ją analizuoti, nes visa išsami informacija apie atitinkamų metų biudžeto projektą, įskaitant ir informaciją apie asignavimų valdytojų tiek pasiektus, tiek ir planuojamus pasiekti rezultatus (t. y. valstybės biudžeto asignavimų valdytojų aiškinamieji raštai ir jų veiklos rezultato vertinimo kriterijai), kasmet yra skelbiama ir pasiekiama Finansų ministerijos ir Seimo interneto svetainėse.

Ministerija ir toliau sieks tobulinti biudžeto projekto ir su juo susijusios informacijos pateikimo formą ir ieškos būdų, kaip sudaryti tinkamas prielaidas visuomenei geriau įsitraukti į biudžeto valdyseną.

Šaltinis: finmin.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha