Bilas Geitsas įkūrė fondą, skirtą kovai su klimato kaita

Publikuota: 2015 m. gruodžio 1 d. antradienis

Turtingiausiu pasaulio žmogumi tituluojamas Bilas Geitsas (angl. Bill Gates) suvienijo investuotojus iš keleto šalių – visi jie susitarė dėl milijardinių investicijų, skirtų švarios energetikos plėtojimo fondui.

Vienas iš bendrovės „Microsoft“ įkūrėjų B. Geitsas savo naująjį fondą, kuriuo siekiama prisidėti prie atsinaujinančios ir gamtai nekenkiančios energijos plėtojimo, žada pristatyti per šiuo metu Paryžiuje vykstančią klimato kaitos konferenciją. Pagrindinis fondo tikslas – pasitelkiant švarią energetiką kovoti su klimato kaita.

Pranešama, kad fondas didžiausią dėmesį skirs penkioms sritims – elektros gamybai ir saugojimui, transportavimui, naudojimui pramonės įmonėse, žemdirbystei ir projektams, siekiančiais energetikos sistemas paversti efektyvesnėmis.

Tarp naujojo fondo rėmėjų yra Kinijos elektronikos milžinės „Alibaba“ generalinis direktorius Jackas Ma, „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas ir „Virgin Group“ valdytojas Richardas Bransonas.

Šaltinis:
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Kuris turtingesnis – Jeffas Bezosas ar Billas Gatesas?

Pastaruoju metu žiniasklaida mirga pranešimais apie turingiausią pasaulio žmogų. Vieną akimirką tai „Amazon“ vadovas Jezzas Bezosas, o kitą – „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas susigrąžina savo pozicijas. skaityti »