ES pirmininkaujanti Italija pristatys savo ECOFIN tarybos darbų programą

Publikuota: 2014 m. liepos 7 d. pirmadienis

Liepos 8 dieną vyksiančiame Ekonomikos ir finansų reikalų tarybos posėdyje, dalyvaus Lietuvos finansų viceministras Algimantas Rimkūnas. Jo metu nuo 2014 m. liepos 1 d. Europos Sąjungai pirmininkaujanti Italija pristatys savo ECOFIN tarybos darbų programą. Tai tradicinis ECOFIN posėdžio klausimas, kuomet kas pusmetį pirmininkavimą ES perima kita valstybė narė.

Pagrindiniai jos prioritetai: ekonominės politikos srityje didžiausias dėmesys bus skiriamas ekonomikos atsigavimo skatinimui bei politikos priemonių įgyvendinimui, kurios padės kurti naujas darbo vietas. Pagrindinis finansų sektorius uždavinys – stipri ir veiksminga finansų rinka, kuri yra viena iš būtinų sąlygų ekonomikos atsigavimui.

Šiame kontekste Bankų sąjungos kūrimo užbaigimas yra vienas iš svarbiausių uždavinių Italijos pirmininkavimo metu. Mokesčių srityje Italija numato tęsti anksčiau pirmininkavusių valstybių narių pastangas stiprinti kovą su mokesčių vengimu ir mokestiniu sukčiavimu. Tuo tikslu toliau bus dirbama siekiant pagerinti esamų priemonių funkcionavimą administracinio bendradarbiavimo srityje. Italija taip pat sieks, kad jos pirmininkavimo laikotarpiu 2015 m. ES biudžeto priėmimo procedūra vyktų sklandžiai, ir kad būtų užtikrintas tinkamas prisiimtų įsipareigojimų finansavimas.

Posėdyje Europos Komisija taip pat pristatys esamą situaciją dėl antrinių teisės aktų, reglamentuosiančių bankų įmokas į nacionalinius fondus bei bendrą pertvarkymo fondą. Be to, Europos Komisija informuos ministrus apie derybų eigą dėl taupymo pajamų apmokestinimo direktyvos sutarčių su trečiosiomis šalimis: Šveicarija, Lichtenšteinu, Andora, Monaku ir San Marinu.

Posėdžio metu vyks politinės diskusijos dėl strategijos „Europa 2020“.

Viceministras A. Rimkūnas taip pat susitiks su būsimu Europos Parlamento Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininku Roberto Gualtieri bei Europos Parlamento nariu Werner Langen, kuris yra pagrindinis pranešėjas euro įvedimo Lietuvoje klausimu. Susitikimų metu bus aptariamas Lietuvos pasiruošimas narystei eurozonoje nuo 2015 m. sausio 1 d. Savo nuomonę dėl Lietuvos priėmimo į eurozoną Europos Parlemantas pateiks liepos viduryje.

 

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha