Gruzijos Parlamento Biudžeto ir finansų komiteto delegacija atvyksta pasisemti patirties

Publikuota: 2016 m. birželio 13 d. pirmadienis

Birželio 15–16 d. Lietuvoje lankysis Gruzijos Parlamento Biudžeto ir finansų komiteto delegacija. Vizito tikslas – stiprinti Rytų partnerystės bendradarbiavimą, Gruzijos ir Lietuvos komitetų tarpparlamentinius ryšius, taip pat perteikti gerąją praktiką, susijusią su valstybės biudžeto parlamentine kontrole bei parlamento bendradarbiavimu su aukščiausia audito institucija. Šiuo metu Gruzijos Parlamente sudaryta darbo grupė, kuri nagrinėja galimybę įsteigti Audito komitetą arba pakomitetį.

Birželio 15 d., trečiadienį, 11 val. Seimo I r. 215 kab. delegacija susitiks su Seimo Audito komiteto nariais ir dalyvaus Audito komiteto posėdyje, kuriame bus svarstoma Valstybės kontrolės ataskaita. Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Gruzija grupės nariai su delegacija iš Gruzijos susitiks per darbo pietus. 14 val. A. M. Brazausko salėje delegacija susitiks su Biudžeto ir finansų komiteto nariais.

Birželio 16 d., ketvirtadienį, 10 val. Gruzijos Parlamento delegacija susitiks su Valstybės kontrolės atstovais, kur jiems bus pristatyta aukščiausios audito institucijos veikla ir bendradarbiavimas su Seimu.

2016 m. sausio 25–28 dienomis Seimo Audito komiteto delegacija lankėsi Tbilisyje (Gruzija). Susitikimo su Gruzijos Parlamento Biudžeto ir finansų komitetu ir Aukščiausia audito institucija metu buvo pristatyta Seimo Audito komiteto darbo veiklos specifika.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Seimo Audito komitetas: iššūkiai siekiant valstybės mastu konsoliduoti informacinius išteklius

Seimo Audito komiteto nariams buvo pristatyti planai dėl informacinių išteklių valdymo perspektyvų Lietuvoje ir Valstybės kontrolės išvados dėl valstybės politikos duomenų atvėrimo srityje. skaityti »