Į elektroninių knygų rinką žengia „Milžinas“

Publikuota: 2015 m. rugpjūčio 19 d. trečiadienis

74 proc. lietuvių, skaitančių popierines knygas, mielai skaitytų ir el. knygas, jei jomis būtų paprasčiau naudotis. Dažniausiai el. knygų skaitymui trukdo nepatogumas naudotis, nežinojimas, kaip tai padaryti, arba tinkamo įrenginio neturėjimas. Tokie duomenys paaiškėjo bendrovės „Alma littera sprendimai“ užsakymu atlikus el. knygų skaitymo įpročių tyrimą, kuris paskatino įkurti „Milžiną“ – pirmą integruotą lietuviškų el. knygų parduotuvę ir skaityklę išmaniesiems įrenginiams.

Pasak „Milžino“ projekto vadovo Dainiaus Blyno, šios platformos sukūrimas yra rimtas žingsnis siekiant pašalinti daugumą kliūčių, trukdančių lietuviams pradėti skaityti el. knygas.

„Lietuvoje el. knygų paklausa sparčiai auga. Pernai, lyginant su 2013 metais, el. knygų rinka ūgtelėjo daugiau nei dvigubai – nuo 150 tūkst. iki 320 tūkst. eurų. Visgi, bendroje knygų rinkoje el. knygos sudaro tik apie 2 proc. Nors mūsų šalyje turėjome keletą bandymų išjudinti el. knygų skaitytojus, iki šiol tam buvo daug kliūčių. Tikime, kad „Milžinui“ jas pašalinus, mums pavyks tai padaryti“, – sako D. Blynas.

Analogiškai el. knygų rinka vystėsi ir pirmaujančiose užsienio rinkose. Pavyzdžiui, JAV ir Didžiojoje Britanijoje, kai „Amazon“ integravo el. knygų parduotuvę ir skaityklę „Kindle“, el. knygų dalis visoje knygų rinkoje pakilo nuo 1 proc. iki 20 proc. Greitai „Amazon“ pavyzdžiu pasekė „Apple“ ir „Google“.

„El. knygų parduotuvės ir skaitymo programėlės integracija žymiai palengvina tokių knygų įsigijimą, nes pirkėjams nebereikia turėti specialaus įrenginio tam, kad galėtų skaityti. Pakanka tiesiog vieną kartą parsisiųsti programėlę į telefoną ar planšetę ir įsigyti el. knygą“, – pasakoja D. Blynas.

„Milžino“ technologinės inovacijos prilygsta pasauliniams el. knygų rinkos lyderiams, tačiau lietuviškų knygų skaičiumi mūsų šalyje sukurta platforma už juos netgi pranašesnė. „Amazon“, „Apple“ ar „Google“ el. knygų parduotuvėse šiuo metu galima įsigyti apie 100 pavadinimų, o „Milžinas“ jau šiuo metu turi daugiau nei 1 000 knygų lietuvių kalba. Tarp jų – dauguma naujienų, tokių kaip G.R.R. Martin „Sostų karai“, R. Vanagaitės „Ne bobų vasara“, J. Nesbo detektyvai, „Divergentės“ serija, „Penkiasdešimties pilkų atspalvių“ serija, „Dievas keliauja incognito”, taip pat daug „Svajonių knygų“ romanų.

„Milžino“ el. knygas galima įsigyti internete www.milzinas.lt, o programėlę joms skaityti parsisiųsti iš „Google Play“ („Android“ įrenginiams) arba „AppStore“ („iOS“ įrenginiams). Programėlė yra nemokama, o el. knygų kainos prasideda nuo 0,99 euro. Naujos knygos el. formatu dažniausiai yra apie 20 proc. pigesnės nei popierinės.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha