Japonijoje aptartos pasaulio ekonomikos aktualijos ir geroji „FinTech“ praktika

Publikuota: 2017 m. lapkričio 17 d. penktadienis

Tokijuje ​Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas su Japonijos centrinio banko vadovu Haruhiko Kuroda aptarė FinTech sektoriaus raidą, rizikas pasaulio ekonomikos augimui, Japonijos ir euro zonos ekonomikos aktualijas.

„Japonija yra viena svarbiausių pasaulio ekonomikų, buvo svarbu ir naudinga išgirsti, kaip ji sprendžia ūkio skatinimo ir kitus klausimus, kurie yra peržengę atskirų valstybių ar net kontinentų ribas. Su ponu Kuroda aptarėme ir grėsmes pasaulio ekonomikos augimui, daug dėmesio skyrėme FinTech sektoriaus raidai Japonijoje ir Azijos šalyse“, – sako V. Vasiliauskas.

Lietuvos banko delegacija taip pat susitiko su Japonijos finansų ministerijos, finansinių paslaugų agentūros ir daugiau kaip 200 įmonių vienijančios FinTech asociacijos atstovais. Mūsų šalies ambasadoje Tokijuje vyksiančiame renginyje Lietuvos banko atstovai pristatys FinTech plėtrą mūsų šalyje skatinančias priemones.

„Vizito metu su Japonijos finansų sektorių prižiūrinčiomis institucijomis ir rinkos dalyviais pasidalijome gerąja Lietuvos praktika FinTech reguliavimo srityje. Esame viena iš trijų palankiausią verslo aplinką siūlančių euro zonos šalių, kuri yra atvira finansinėms inovacijoms. Lietuva turi potencialą tapti langu Kinijos, Singapūro ir kitų Pietryčių Azijos šalių FinTech įmonėms, siekiančioms patekti į Europos rinką“, – sako Lietuvos banko valdybos pirmininkas.

Šaltinis: Lietuvos bankas
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha