Kompanijai „Hewlett Packard“ 200 mln. įrenginių – ne riba!

Publikuota: 2013 m. lapkričio 15 d. penktadienis

Kompanija „Hewlett Packard“ (HP) mini ypatingą datą – per 30 darbo metų išleista daugiau nei 200 mln. „LaserJet“ linijos įrenginių.

Pirmiausia buvo „LaserJet“ linijos spausdintuvas, parodoje COMDEX pristatytas dar 1984 metais. Įrenginys spausdino 300 dpi raiška ir tik 8 lapus per minutę. Šis spausdintuvas kainavo ne taip pigiai – 3495 JAV dolerius, tačiau jau po pusantrų metų kompanija sugebėjo sumažinti kainą iki 3 tūkst. dolerių.

Lazerinis „НР LaserJet“ „500 Plus“ modelio spausdintuvas – pirmasis šios linijos įrenginys. Šis inovatyvus modelis su dvigubu dėklu popieriui dėti buvo pademonstruotas 1986 metais. Buvo galima dėti dviejų skirtingų tipų popierių – įprastus lapus ir spausdinimo blankus. Nepraėjo nė metai, ir kompanija pasiūlė pirmąjį masinį lazerinį spausdintuvą „LaserJet II“. Jis gebėjo spausdinti puslapius vartotojo nustatyta tvarka.

1988 metais pasirodė „LaserJet IID“, 1994-metais – spalvotas „Color LaserJet“, taip pat pirmasis rinkoje. 1998 metais kompanija vartotojus pavergė įrenginiu „LaserJet 3100“ – pirmuoju MFP spausdintuvu. O pirmieji 10 milijonų įrenginių buvo parduoti dar antrąjį 1994 metų ketvirtį.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha