LVK nariams – Premjero padėkos už kovą su šešėliu

Publikuota: 2016 m. gegužės 27 d. penktadienis

Vyriausybės rūmuose vykusios konferencijos „Šešėlinė ekonomika. Pokyčiai per dešimtmetį“ metu Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius įteikė padėkas už bendrą darbą kovojant su šešėline ekonomika ir Lietuvos verslo konfederacijos nariams: bendrovei „Philip Morris International“ ir Legalaus verslo aljansui.

„Ilgus metus vykdant prevencinę veiklą ir kovojant su šešėline ekonomika šiandien jau skaičiais galime įvardyti mūsų pastangų rezultatus. Vien pernai Lietuvos šešėlinės ekonomikos dalis nuo BVP sumažėjo 1,3 procentinio punkto, o iš šešėlio atimta piniginė BVP išraiška sudarė beveik pusę milijardo (480,9 mln.) eurų“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovo teigimu, pasiekti pažangą padėjo ne atskiros akcijos ar pavieniai veiksmai, bet visų atsakingų institucijų koordinuota veikla.

„Atnaujintas Komisijos kontrolės ir teisėsaugos institucijų bendradarbiavimui koordinuoti darbas, numatyta ir vykdoma nemažai kriminalinės žvalgybos ir baudžiamojo persekiojimo priemonių, kurios realizuojamos bendradarbiaujant teisėsaugos institucijoms, muitinei, Valstybinei mokesčių inspekcijai, prokuratūrai“, – teigė Ministras Pirmininkas.

Tačiau, premjero teigimu, siekiamas rezultatas nėra tik baudžiamasis. Daug svarbiau yra skatinti dialogą ir šviesti visuomenę apie mokesčių naudą.

„Galime pasidžiaugti, kad per 10-metį išties pasikeitė kontrolės institucijų požiūris. Šiandien vyrauja jau ne baudimo nuostatos, o dialogas ir sprendimų ieškojimas. Konsultantai teikia informaciją, kaip pagerinti verslo sąlygas, padeda nepasimesti kartais painiame mokesčių sistemos mechanizme, vykdo skaidrumo iniciatyvas ir aiškina, kam naudojami gyventojų sumokėti mokesčiai“, – sakė Vyriausybės vadovas. 

„Pilietiški gyventojai, jaunimas vis aiškiau supranta, kad sąžiningai sumokėti mokesčiai grįžta per geresnį socialinį aprūpinimą, didesnes pensijas, turime geresnes mokslo sąlygas, viešąjį saugumą. Labai svarbu, kad girdime ir vis stipresnį verslo balsą, vis daugiau verslininkų pasisako už skaidrumą ir sąžiningumą“, – pažymėjo Ministras Pirmininkas.

Šaltinis: lvk.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha