Lietuvos kelias į EBPO – finišo tiesiojoje

Publikuota: 2015 m. rugsėjo 16 d. trečiadienis

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė rugsėjo 17 d., 8 val., susitiks su įtakingiausios pasaulyje ekonominės organizacijos – Tarptautinės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) delegacija. Šis aukščiausio lygio EBPO atstovų vizitas Lietuvoje yra oficialus mūsų šalies stojimo į šią organizaciją paskutinio etapo startas. Į Lietuvą atvyksta EBPO generalinio sekretoriaus pavaduotoja Mari Kiviniemi ir 14 organizacijos ekspertų.

Pasak Prezidentės, kvietimas derėtis dėl narystės šioje organizacijoje – svarbus mūsų šalies ilgalaikių pastangų įvertinimas, rodantis, kad Lietuva tarptautinėje erdvėje yra matoma kaip patikima, ekonomiškai išsivysčiusi ir stabili šalis. Narystė ekonomiškai stipriausias šalis vienijančioje organizacijoje leis Lietuvai dalyvauti svarbiausių sprendimų priėmime, stiprinti šalies ekonomiką, pritraukti daugiau užsienio investicijų, didinti mūsų šalies matomumą pasaulyje.

Prezidentė su EBPO delegacija aptars reformas, kurias Lietuva turi įgyvendinti siekdama narystės šioje organizacijoje. Pasak Prezidentės, šių reformų įgyvendinimas – pačios Lietuvos interesas, todėl mūsų šalis yra pasiruošusi glaudžiai bendradarbiauti su EBPO ekspertais. Kvietimas pradėti derybas dėl narystės šioje organizacijoje – įpareigojimas Lietuvai stiprinti ekonomikos konkurencingumą ir sparčiau diegti inovacijas, didinti jaunimo užimtumą, gerinti valstybinių įmonių valdymą.

Lietuva oficialiai pakviesta pradėti derybas su EBPO šių metų liepą. Šios organizacijos narėmis gali tapti tik ekonomiškai išsivysčiusios ir stabilios valstybės. Šiuo metu jai priklauso 34 šalys, tarp kurių – Vokietija, JAV, Australija ir kitos.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha
 

susiję straipsniai