Pasaulinės parodos EXPO komisarams vadovaus Lietuvos atstovas

Publikuota: 2017 m. vasario 27 d. pirmadienis

Praėjusios savaitės pabaigoje, likus kiek daugiau nei šimtui dienų iki pasaulinės parodos „EXPO 2017“ Kazachstano sostinėje Astanoje atidarymo, šios parodos komisarų komiteto pirmininku iš 115 šalių atstovų išrinktas Lietuvos ekspozicijos komisaras, Aplinkos ministerijos Parodų skyriaus vedėjas Romas Jankauskas.

Jo kandidatūrai neprieštaravo nei vienas iš parodoje dalyvaujančių šalių atstovų, praėjusią savaitę susirinkusių Astanoje. Romas Jankauskas pasiūlytas neatsitiktinai. Jį jau galima vadinti pasaulinių parodų senbuviu.

Aplinkos ministerija yra organizavusi Lietuvos ekspozicijas jau penkiose ligšiolinėse „EXPO“. Ir visose šiose parodose joms vadovavo Romas Jankauskas. Pelnęs tarp kolegų iš kitų šalių autoritetą, buvo išrinktas Tarptautinio parodų biuro Taisyklių komiteto nariu,  taip pat pastarųjų dviejų pasaulinių parodų Milane ir Korėjoje komisarų komiteto nariu.

Iš viso į „EXPO 2017“ komisarų komitetą išrinkti 22 valstybių atstovai. Svarbiausias šio komiteto uždavinys – derinti parodos organizatorių ir visų jos dalyvių bendradarbiavimą, kad ir pasirengimas jai, ir pati paroda vyktų kuo sklandžiau.

„EXPO Astana 2017“ bus atidaryta birželio 10-ąją ir tęsis iki rugsėjo 10 dienos. Jos pagrindinė tema – ateities energija. Tikimasi, kad šią parodą aplankys iki 5 mln. žmonių.

Šiuo metu, kaip sakė penktadienį iš Astanos grįžęs Romas Jankauskas, jau iš esmės baigtas modernus parodos kompleksas 25 ha plote. Jame įsikurs 115 pasaulio valstybių ir 18 tarptautinių organizacijų paviljonai.

Šaltinis: am.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Lietuvos paviljonas parodoje „EXPO 2017“ – svarbių tarptautinių susitikimų vieta

Lietuvos paviljonas yra tarp dešimties populiariausių tarptautinės parodos „EXPO 2017“, kuri šiuo metu vyksta Kazachstano sostinėje Astanoje, paviljonų. skaityti »