Paskelbtas Lietuvos paviljono parodoje „EXPO 2017“ projekto konkursas

Publikuota: 2016 m. birželio 17 d. penktadienis

Šią savaitę pasirašius sutartį dėl Lietuvos dalyvavimo tarptautinėje parodoje „EXPO 2017“, kuri kitų metų vasarą vyks Kazachstano sostinėje Astanoje, Aplinkos ministerija nedelsdama paskelbė Lietuvos paviljono projekto konkursą.

Konkurso dalyvių prašoma pateikti Lietuvos pristatymo koncepciją, pagrindinę norimą perduoti žinią (šūkį) ir vizualinį paviljono sprendimą. Lietuvos paviljonui įrengti parodos organizatoriai suteiks 530 kvadratinių metrų ploto ir 8 metrų aukščio erdvę baigiamame statyti parodų komplekse. Čia reikės sutalpinti pagrindinę ekspoziciją, kavinę-barą ir suvenyrų parduotuvę, konferencijų salę, reprezentacines, administracines ir buitines patalpas. Kūrėjai taip pat turėtų pateikti pasiūlymus paviljono fasadui.

Didžiausias dėmesys, pasak Lietuvos komisaro šioje parodoje Aplinkos ministerijos Parodų organizavimo skyriaus vedėjo Romo Jankausko, turėtų būti skiriamas ekspozicijai. Ji turės atspindėti pagrindinę parodos temą „Ateities energetika“ ir pristatyti Lietuvos pasiekimus vystant energijos gamybą iš atsinaujinančių šaltinių, tvarų jos panaudojimą, laimėjimus kitose aukštųjų technologijų srityse, transporto ir turizmo plėtros galimybes. Ekspozicija turėtų būti patraukli, interaktyvi, pritaikyta visų amžiaus grupių parodos lankytojams. Šį kartą bus vertinamos ir ekspozicijos perkėlimo bei jos pakartotinio panaudojimo net ir parodai pasibaigus galimybės.

Supaprastinto atviro projekto konkurso dokumentai skelbiami CVP IS ir LR aplinkos ministerijos interneto svetainės (www.am.lt) rubrikoje „Ministerijos vykdomi viešieji pirkimai“.

Projektinius pasiūlymus galima pateikti iki š. m. liepos 26 d. Su darbais bus supažindinta visuomenė, o juos vertins komisija, sudaryta iš žinomų architektų, energetikų, parodų organizavimo specialistų. Trijų pirmųjų vietų laimėtojams bus skirtos piniginės premijos, o su pirmosios vietos laimėtoju bus pasirašyta sutartis dėl techninio projekto parengimo ir jo įgyvendinimo priežiūros.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha