Populiarusis BMW elektromobilis „BMW i3“ nuvažiuos iki 50 proc. toliau

Publikuota: 2016 m. gegužės 12 d. ketvirtadienis

Koncernas BMW paskelbė, kad šią vasarą rinkai pasiūlys naują savo premium klasės elektromobilio „BMW i3“ versiją su talpesne baterija, kuri idealiomis sąlygomis leidžia įveikti atstumą iki 300 kilometrų. Palyginti su ankstesniąja versija, maksimalus „BMW i3“ įveikiamas atstumas su visiškai įkrauta baterija yra išaugęs daugiau kaip 50 procentų.

 Į naująjį „BMW i3“ montuojama padidinto tankio ličio jonų baterija, kurios talpa siekia 94 ampervalandes, o baterija yra pajėgi sukaupti 33 kilovatvalandes elektros energijos. Svarbu ir tai, kad nors baterijos talpa yra pastebima išaugusi, jos išmatavimai liko nepasikeitę, todėl keisti modelio konstrukcijos neprireikė.

Kaip pastebi gamintojas, realybėje dėl kintančių oro ir kelio sąlygų, naudojant salono šildymą ar kondicionavimą, maksimalus „BMW i3“ įveikiamas atstumas gali vidutiniškai sudaryti apie 200 kilometrų.

„BMW i3“ toliau bus naudojama hibridinė sinchroninė pavara, kuri išvysto 125 kW/170 AG galią. Tai leidžia 100 km/val. šiam modeliui pasiekti per 7,3 sekundės. Dėl šių charakteristikų „BMW i3“ yra ne tik sportiškiausias, bet ir efektyviausias elektromobilis savo klasėje.

Naujajame modelyje, kaip ir ankstesniajame, bus galima pasirinkti 2 litrų darbinio tūrio benzininį generatorių, kuris skirtas įkrauti baterijai ir pailginta maksimalų įveikiamą atstumą papildomais 150 kilometrų. Koncernas ir toliau siūlys „BMW i3“ modelį su mažesnės talpos (60 Ah) baterija, todėl klientai artimiausioje ateityje galės rinktis iš keturių populiariausio premium klasės elektromobilio versijų.

Dabartiniai „BMW i3“ savininkai taip pat turės galimybę pakeisti dabar naudojamą mažesnės talpos bateriją į didesnės talpos.

Kartu su nauju „BMW i3“ modeliu koncernas pristatė ir naujas didesnės galios įkrovimo stoteles, skirtas naudoti namų garaže, ir atnaujintą papildomos įrangos sąrašą.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

„CityBee“ siūlo vilniečiams persėsti į elektromobilius „BMW i3“

Automobilių dalinimosi paslauga „CityBee“ savo parką papildė naujais elektromobiliais, dėl kurių sostinės gyventojai ir miesto svečiai galės išbandyti aplinkai draugišką keliavimo būdą. skaityti »