Susitikime su Lietuvos verslo konfederacija – dėmesys investicijoms į inovacijas ir mokesčių sistemos stabilumui

Publikuota: 2016 m. rugsėjo 16 d. penktadienis

Finansų ministrė Rasa Budbergytė su didžiausios paslaugų, prekybos, aukštųjų technologijų įmones vienijančios Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) atstovais aptarė, ko reiktų, kad Lietuvoje atsirastų tokia aplinka, kuri leistų žmonėms dirbti ir užsidirbti, o pažangiam verslui – sėkmingai plėtoti savo veiklą.

„Esu įsitikinusi, kad šalies teisėkūra turi žengti koja kojon su verslo ir technologijų pažanga, o valstybės institucijos turi būti lanksčios, atviros reguliavimo naujovėms ir pasiūlymams, kartu nepamiršdamos atidžiai prižiūrėti, kad būtų užtikrintos ir vartotojų teisės“, – susitikime su verslininkais pabrėžė finansų ministrė Rasa Budbergytė.

Finansų ministrė paragino verslo konfederaciją būti aktyvia Finansų ministerijos partnere skatinant verslą imtis naujų, dažnai rizikingų, tačiau valstybinių požiūriu labai svarbių investicijų į inovacijas. Taip pat savo dėmesį telkti ne į tiesiogines subsidijas, o labiau naudotis finansinėmis priemonėmis, kurios užtikrintų galimybes nepertraukiamai gauti paskolas verslo pradžiai ir plėtrai.

Susitikime su verslininkais R. Budbergytė pabrėžė, kad subalansuoti valstybės finansai ir stabili aiškių mokesčių aplinka yra vieni iš finansų politikos prioritetų.

Pasak Lietuvos verslo konfederacijos prezidento Valdo Sutkaus, aiškumas dėl mokesčių verslui yra labai svarbus.

„Staigūs įstatymų pakeitimai gali atbaidyti investicijas, nes mažina teisinį tikrumą ir pasitikėjimą valstybe. Mokesčių sistemos supaprastinimas, perkėlimas į elektroninę erdvę, taip pat verslo ir Valstybinės mokesčių inspekcijos bendradarbiavimo gerinimas atneštų teigiamų pokyčių“, – pažymėjo V. Sutkus.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha