Vilniaus meras priėmė Kazachstano sostinės Astanos delegaciją

Publikuota: 2015 m. spalio 7 d. trečiadienis

Vilniuje su 3 dienų vizitu lankosi Astanos miesto (Kazachstanas) delegacija – meras A. Džaksybekov, mero pavaduotojas K. Aytmukhametov, miesto Tarybos deputatas, Teisėtvarkos ir viešųjų ryšių komisijos pirmininkas N. Meščeriakov, Laisvosios ekonominės zonos „Astana – naujas miestas“ vadovas I. Žangaskin, Astanos architektai, verslininkai.

Delegacija, šiandien viešėjusi savivaldybėje, domėjosi Vilniaus plėtra, ypač automobilių parkavimo problemomis, investicijomis,  išmaniuoju miestu, industrinių parkų, verslo inkubatorių steigimu, miesto architektūra, sveikatos apsaugos sistema.

Svečius taip pat domino Vilniaus turizmo rodikliai, įvaizdžio klausimai, išskirtinį dėmesį Astanos delegacijos atstovai skyrė 2017 metais vyksiančiai tarptautinei specializuotai parodai EXPO.

Pasak Anastos mero, jiems labai svarbu pritraukti kuo daugiau parodos dalyvių, kuo daugiau lankytojų ir investuotojų.

2017 m. tris vasaros mėnesius – nuo birželio 10 d. iki rugsėjo 10 d. Astanoje vyks pasaulinė paroda EXPO 2017. Pagrindinė šios parodos tema – ateities energija, todėl atsinaujinantys energijos šaltiniai bus naudojami ir dalyje būsimos EXPO 2017 komplekso statinių: ant stogų bus montuojamos saulės baterijos, kai kurie paviljonai bus šildomi ar vėdinami energija, kuri išgaunama iš požeminės šilumos. Svečiai tikisi, kad EXPO 2017 Astanoje dalyvaus apie 120 pasaulio šalių, o parodą aplankys 5 mln. žmonių. Todėl mieste statoma 70 viešbučių, nauja geležinkelio stotis, oro uostas, skaičiuojama, kad iki parodos pradžios atsiras apie 40 naujų oro susisiekimo maršrutų.

Dar 1998 m. kovą pasirašyta Vilniaus ir Almatos bendradarbiavimo sutartis. Po Kazachstano sostinės perkėlimo į Astaną, 2000 m. pasirašytas papildomas bendradarbiavimo susitarimo pakeitimo protokolas su Astana. Šiuo metu Kazachstano sostinėje gyvena beveik 1 mln. gyventojų.

Šaltinis: vilnius.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Keturiomis kalbomis prabilo sostinės svetainė „Vilnius.lt“

Daugiataučio miesto savivaldybės svetainė „Vilnius.lt“ tapo dar atviresnė kitakalbiams lankytojams ir svečiams – sostinės naujienas jau galima skaityti ne tik lietuviškai ar angliškai, bet ir rusų bei lenkų kalbomis. skaityti »