Paryžiuje vyko jubiliejinė paroda „CARTES & IDentification 2010“

Publikuota: 2010 m. gruodžio 10 d. penktadienis

Prancūzijos sostinėje baigėsi 25-oji plastikinių kortelių ir technologijų paroda „CARTES & IDentification 2010“. 30 tūkst. kv. m plote buvo pristatytos kortelių sektoriaus naujovės: signalizacijos, atpažinimo ir apsaugos sistemos, programinė įranga ir kt. Renginys subūrė 500 dalyvių iš 150 pasaulio šalių.

Kortelių ir mokėjimų sektorius išlieka vienu iš dinamiškiausiai besivystančių verslo šakų. Tai įrodo didžiulis bekontakčių technologijų, mobiliųjų mokėjimų populiarumas ir sparti plėtra, el. sandorių skaičiaus augimas.

Beveik kasmet parodą „CARTES & IDentification“ aplankantis mokėjimo bei lojalumo kortelių valdymo paslaugas teikiančios bendrovės „ASHBURN International“ generalinis direktorius Rolandas Budriūnas teigė, jog renginys nustebino technologijų vystymosi tempais.

„Apsilankius renginyje susidarė įspūdis, jog mokėjimo terminalai tampa vis labiau panašūs į multimedijos įrenginius. Be naujų funkcijų, gamintojai daug dėmesio skiria ir įrenginio dizainui. Tačiau dėl to terminalo kaina gerokai išauga, tad kyla abejonių, ar šiuo metu, kai dauguma sektorių stengiasi kuo labiau taupyti, toks įrenginys bus itin populiarus“, – teigė R. Budriūnas.

Anot parodoje apsilankiusio bendrovės „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2) vyr. programuotojo Valerij Pankratenko, renginyje dominavo du stambiausi kortelių sektoriaus žaidėjai – „Visa“ ir „MasterCard“, o parodos dalyviai stebino išmaniųjų technologijų gausa.

„Paroda buvo tarsi padalyta į kompanijų „Visa“ ir „MasterCard“ zonas, nes skirtingų bendrovių stenduose buvo galima išvysti vienos ar kitos kompanijos terminalus. Kadangi bendrovės „Visa“ stendas buvo prieinamas tik jos partneriams ir tiekėjams, nenuostabu, jog „MasterCard“ pristatomos naujovės sulaukė kur kas didesnio lankytojų susidomėjimo. Ši bendrovė itin reklamavo korteles su nedideliu ekranu (angl. display card), kurios jau tampa įprasta daugelio bankų produkcija. Didelio susidomėjimo sulaukė ir bendrovės „Infineon“ pasiūlyti daugiafunkciai kortelėse diegiami lustai, kurie pasižymi ne tik tuo, jog savo atmintyje kaupia įvairius kortelės savininko duomenis, bet ir nuskaitę juos gali atlikti daugybę papildomų funkcijų“, – pasakojo V. Pankratenko.

2011 metais paroda „CARTES & IDentification“ vyks lapkričio 15–17 dienomis, o garbės viešnia joje taps Turkija. Toks organizatorių pasirinkimas neatsitiktinis. 2009 metais Turkijoje buvo išleista 109 mln. kortelių, o šio sektoriaus 5-erių metų augimas siekė 40 proc. Šioje šalyje veikia 1,7 mln. mokėjimo terminalų, įskaitant 21 000 bekontakčių. Lietuvos banko 2010 metų III ketv. duomenimis, mūsų šalyje veikia per 36 tūkst. korteles nuskaitančių terminalų.

Ateinančiais metais parodoje „CARTES & IDentification“ dalyvaus ir dvi naujokės – Brazilija ir Indija.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai