Vietoj banko kortelės – mobilusis telefonas!

Publikuota: 2011 m. gegužės 21 d. šeštadienis

Jau nuo šiandien Didžiosios Britanijos gyventojai, atsiskaitydami už prekes ir paslaugas, galės vietoj pinigų ar bankų kortelių panaudoti savo mobilųjį telefoną. Tad nereikės nešiotis daugybės bankų kortelių ar piniginės.

„Samsung“ sukūrė telefoną su naująja technologija NFC, kuri leidžia atlikti mokėjimų pervedimus. Taigi, mobiliojo telefono SIM kortelė tampa ir banko kreditine kortele, kurią galima naudoti apsiperkant.

Nors NFC buvo išrasta dar prieš kelerius metus, nei mobiliųjų paslaugų teikėjai, nei bankai nebuvo labai suinteresuoti veikti kartu ir sukurti tokią paslaugą.

Tačiau tai – jau ne pirmasis toks būdas atsiskaityti už prekes. Įdomiausia, jog vienoje neturtingiausių šalių Kenijoje jau prieš kelerius metus buvo galima atsiskaityti telefonu. Afrikoje, kur banko kortelės nėra įprastos, ši paslauga labai prigijo, ir Kenijoje beveik prie kiekvienos parduotuvės stovi iškaba, skelbianti, kad čia galia atsiskaityti telefonu.

Nepaisant visų privalumų, kurias suteiks ši technologija, britai vienu metu galės išleisti ne daugiau kaip 15 svarų.

Šaltinis: BBC
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

BS/2 plečia bendradarbiavimą su finansų įmonių grupe „Halyk Group“

Vidurinės Azijos regiono finansinės įstaigos aktyviai investuoja į naują šiuolaikišką bankinę įrangą. Šiame regione veikiančios „Halyk Group“ strategija orientuota į naujų technologijų produktų ir paslaugų diegimą. Vienas iš grupės bankų prioritetų – bankinės savitarnos kanalo pl... skaityti »