Beveik 270 elektroninių knygų skaityklių pasieks savivaldybių bibliotekas

Publikuota: 2017 m. gegužės 18 d. ketvirtadienis

Vyriausybė pritarė Kultūros ministerijos siūlymui 268-ias elektroninių knygų skaitykles perduoti savivaldybių nuosavybėn. Elektroninių knygų skaitiklių perdavimas savivaldybėms leis teikti pažangias elektronines paslaugas šalies viešųjų bibliotekų skaitytojams ir per vieningą prieigą, naudojantis įvairiais įrenginiais skolintis bei skaityti elektroninius leidinius.

„Elektroninės knygos tampa kasdienybe namuose, turėtų tapti kasdienybe ir bibliotekų gyvenime. Todėl ir ateityje planuojame plėsti galimybes rajonų gyventojams skaityti elektronines knygas ne tik bibliotekose, bet skolintis skaitykles ir namo“, - pabrėžė kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson. Skaitmeninių produktų ir paslaugų vartotojai elektronines knygų skaitykles apibūdina kaip funkcionalų popierinių knygų pakaitalą, kuris yra patrauklesnis dėl kompaktiškumo, aiškesnio teksto atvaizdavimo galimybių, patogaus naudojimo ir kitų savybių.

 „Sukurtos bibliotekos elektroninės paslaugos leidžia pagerinti Lietuvos gyventojams prieigą prie elektroninių leidinių, skolintis elektroninį leidinį jį skaitant naudojantis bibliotekos skaitykle“, – pažymėjo kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Elektroninių knygų skaityklės įsigytos įgyvendinant iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų bendrai finansuojamą projektą Nr. VP2-3.1-IVPK-14-K-01-024 „Elektroninių leidinių pateikimo skaitytojui ir intelektualios elektroninių išteklių paieškos bibliotekų kataloguose įgyvendinimas“.

Bendra įsigijimo vertė 116 tūkst. Eur.

Projektas „Elektroninių leidinių pateikimo skaitytojui ir intelektualios elektroninių išteklių paieškos bibliotekų kataloguose įgyvendinimas“ elektroninių paslaugų sukūrimo ir įdiegimo aspektu apima visas Lietuvos Respublikos viešąsias LIBIS bibliotekas ir jų padalinius.

Šaltinis: Pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai