Jauni žmonės skatinami pateikti mokslines įžvalgas

Publikuota: 2012 m. lapkričio 19 d. pirmadienis

1000 litų stipendija jau trečius metus iš eilės gali atitekti magistrinio darbo autoriui, dalyvausiančiam „Jaunimo stipendijos" konkurse.

„Jauni žmonės aukštosiose mokyklose sukaupia praktinių žinių ir turi užtektinai patirties, kad galėtų tinkamai analizuoti aplinką, kurioje gyvena bei pateikti objektyvias išvadas, reikalingas jų gyvenimo sąlygoms pagerinti. Pačių jaunuolių įžvalgos ypatingai svarbios, nes jos parodo ne tik sprendimo būdus egzistuojančioms problemoms, tačiau atskleidžia naujas problemines sritis, kurių iki tol nepastebime. Pačių jaunų žmonių parengti ir atlikti tyrimai tampa argumentais tiems, kurie kuria jų gerovę – jaunimą atstovaujančioms organizacijoms ir sprendimus priimančioms institucijoms“, – teigia labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Arnas Marcinkus.

Šiemet, atsižvelgiant jaunimo situacijos tyrimų stoką bei jaunųjų mokslininkų atliekamus tyrimus – išplėstas „jaunimo stipendijos“ temų kiekis – rekomenduojamos trys prioritetinės kryptys – jaunimo neformalusis ugdymas, jaunimo informavimas ir jaunimo organizacijų pridėtinė vertė. Šioms temoms bus teikiamas išskirtinins dėmesys vertinant darbus, tačiau pagrindus temos aktualumą, galima siūlyti ir savo temą. Toks temų praplėtimas leis surinkti kuo daugiau atliekamų tyrimų taip reikalingų kuriant jaunam žmogui palankią aplinką.

„Norint spręsti jaunimo emigracijos, dalyvavimo, protų nutekėjimo, nepilietiškumo problemas svarbu išsiaiškinti, kur glūdi to šaknys. Tik žinodami realią situaciją galime numatyti priemones, kurios galėtų padėti tikslingai spręsti susidariusias problemas. “Jaunimo stipendijos„ temos ypač svarbios tam, kad matydami darbartines problemas ir ieškodami jų sprendimo būdų, laiku gautume įžvalgas apie prognozuojamą situaciją po kelerių metų – taip galėsime imtis prevencinių priemonių. Ypatingai svarbu, jog patys jauni žmonės prisidėtų prie problemų sprendimo savo įžvalgomis, kurios būtų pagrįstos ir moksliniais metodais“, – teigia Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentė Loreta Senkutė.

Aukštosios mokyklos įvertintą darbą „Jaunimo stipendijai“ būtina pateikti iki 2013 m. rugpjūčio 1 d. Konkurse gali dalyvauti studentai, kurių magistro darbai apginti ne seniau kaip prieš dvejus metus.

2012 m. jaunimo stipendija skirta Dovilei Jazukevičiūtei už magistro darbą tema „Viešojo ir nevyriausybinio sektorių analizė: Kauno nevyriausybinių organizacijų atvejis“.

Studentai, ketinantys dalyvauti konkurse, dėl konsultacijų ir pagalbos gali kreiptis el. paštu stipendija@jauniems.lt. Darbo rašymui reikalingą informaciją suteiks Labdaros ir paramos fondo „Jauniems“, LiJOT ir LiJOT Alumni ekspertai.

Daugiau informacijos apie „Jaunimo stipendiją“ rasite internete adresu www.jauniems.lt.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Neformalusis ugdymas persikels į internetą?

Lietuvai vis labiau tampant skaitmeninių technologijų valstybe, studentai, pretenduojantys gauti kasmetę „Jaunimo stipendiją“, šiemet pateikė daugiausiai darbų, susijusių su neformaliojo ugdymo galimybėmis elektroninėje erdvėje. skaityti »

Populiariausi straipsniai