Jaunieji mokslininkai: į konferenciją rinkosi matematikai

Publikuota: 2014 m. gegužės 6 d. antradienis

Balandžio pabaigoje Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) Fundamentinių mokslų fakulteto Matematinio modeliavimo katedroje organizuota 17-osios Lietuvos jaunųjų mokslininkų teminės konferencijos „Matematika“ sekcija Matematinis modeliavimas, kurioje dalyvavo 13 VGTU pranešėjų.

Andrej Bugajev sprendė sudėtingą sričių diskretizavimo uždavinį, kurį galima priskirti skaičiavimo matematikos, algoritmų teorijos ir inžinerinės informatikos sankirtai. Gautas efektyvus algoritmas, kuris jau naudojamas tarptautiniame projekte.

Anastasija Antul išnagrinėjo, realizavo ir atliko eksperimentinę daugiapolinio metodo taikymo n-dalelių  uždavinyje analizę. Gautieji rezultatai rodo metodo galimybes, taip pat pateiktos išvados apie galimas realizuotų algoritmų modifikacijas.

Laisvūnė Valackaitė išnagrinėjo migracijos strategijos poveikį genetiniuose algoritmuose. Vieno mechanikos uždavinio atveju atliktas labai išsamus ir profesionalus tyrimas.

Olga Lavcel ir Jadvyga Pocej savo tyrimuose nagrinėjo asimptotinius metodus akustinių periodinių bangų sąveikos ir virpamųjų sistemų analizėje. Parodytos klasikinio vidurkinimo metodo galimybės, ypač derinant šį metodą su skaitiniais algoritmais.

Virginija Kašėtaitė apžvelgė dinaminių sistemų teorijos taikymus, modeliuojant netiesinės vibracijos procesus, parodė chaoso atsiradimo galimybę.

Simona Tamulevičiūtė, naudodama kompiuterinius matematinius paketus, išnagrinėjo variacinių uždavinių sprendimą. Šie rezultatai bus naudingi ir kitiems studentams, studijuojantiems šį kursą technomatematikos ir inžinierinėse studijų programose.

Julius Dapkus ir Saulius Žurauskis nagrinėjo medinių sijinių ir metalinių konstrukcijų projektavimo uždavinius. Sukurtos ir išbandytos patogios vartotojui projektavimo aplinkos, išnagrinėti pakankamai realūs taikomieji uždaviniai.

Dovilė Motiejaitytė sprendė vandens kokybės modeliavimo uždavinius, pateikė svarbiausių faktorių, veikiančių kokybę, modelius, atliko skaitinius eksperimentus.

Aktyvias diskusijas sukėlė Justinos Kudinaitės darbas apie cukrinio diabeto matematinius modelius. Studentė ir jos darbo vadovas Mečislavas Meilūnas išsamiai atsakė į dalyvaujančių klausimus.

Karolina Danauskaitė atliko Lietuvos infliacijos modeliavimą, kuriame palygino kelis populiarius skaičiavimo modelius, išanalizavo gautas išvadas. Tai – aktuali tema rengiantis euro įvedimui.

Matas Čirba analizavo lazerio poveikio metalams modeliavimo uždavinius ir jų sprendimo būdus. Šiems uždaviniams būdinga tai, kad dėl labai trumpų lazerio signalų trūkmių keičiasi klasikinis šilumos laidumo modelis, ir vietoje parabolinių lygčių sprendžiamos hiperbolinės lygčių sistemos. Parodyta, kaip galima modifikuoti žinomus skaitinius algoritmus, kad jie tiktų ir naujojo modelio analizėje.

Mokslo ir organizacinio komitetų pirmininku buvo prof. Raimondas Čiegis, mokslo komiteto sekretorius – Andrejus Bugajev. Organizacinio komiteto sekretorius doc. Stasys Čirba.

Šaltinis: vgtu.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai