Konkurencijos taryba leido KTU įsigyti 79 proc. ISM akcijų

Publikuota: 2016 m. kovo 17 d. ketvirtadienis

Lietuvos Respublikos Konkurencijos taryba kovo 15 d. priėmė nutarimą, kuriuo leido Kauno technologijos universitetui (KTU) įsigyti kontrolinį ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto (ISM) akcijų paketą.

Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose, todėl priėmė nutarimą leisti KTU įsigyti beveik 79 proc. ISM akcijų.

Iki šiol pagrindinis ISM akcininkas buvo „Arvi“ įmonių grupei priklausanti bendrovė „Inovacijų ir investicijų fondas“, kuri, įvykus sandoriui, liks smulkiuoju akcininku.  Smulkiuoju akcininku lieka ir verslo mokykla „BI Norwegian Business School“.

Planuojama, kad akcijų įsigijimo sandoris bus pabaigtas artimiausiu metu.

„Siekdami išlaikyti gabius Lietuvos studentus ir pritraukti užsienio talentus bei būti konkurencingi tarptautinėje akademinėje rinkoje, geriausi šalies universitetai turi bendradarbiauti, telkti savo potencialą bei kartu kurti modernius inovacijų ekonomikos bei valstybės poreikius atliepiančius sprendimus“, – teigė KTU rektorius Petras Baršauskas.  

„Tikimės produktyvaus abiejų universitetų bendradarbiavimo, kuriant naujas šiuolaikinės rinkos poreikius atitinkančias technologijų vadybos programas“, – sakė ISM rektorius Alfredas Chmieliauskas.

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą 1999 m. įsteigė didžiausia Norvegijos ir antra didžiausia Europos verslo mokykla „BI Norwegian Business School“. ISM vertinamas kaip viena geriausių Baltijos šalyse verslo ir vadybos mokyklų, pelniusi tarptautinį pripažinimą.

KTU yra pažangiausias mokslo ir lyderiaujantis technologijų universitetas Lietuvoje, glaudžiai bendradarbiaujantis su verslu. Universitetas savyje jungia inžinerinius, technologinius, socialinius, humanitarinius mokslus ir menus.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai