MRU Teisės fakultetas padės kelti advokatų ir advokatų padėjėjų kvalifikaciją

Publikuota: 2017 m. sausio 13 d. penktadienis

Mykolo Romerio universitetas (MRU) tapo pirmąja institucija, kurią Lietuvos advokatūra akreditavo kaip galinčią vykdyti Advokatūros pripažįstamus kvalifikacijos kėlimo mokymus advokatams bei advokatų padėjėjams.

MRU Teisės fakultetas parengė išsamų teisinių mokymų ciklą praktikams. Mokymo programą, kurią sudaro daugiau kaip 70 mokymų temų, įgyvendins MRU dėstytojai – praktikai, turintys didelę patirtį aukščiausių instancijų teismuose, advokatūroje ir kitose pagrindinėse Lietuvos teisinėse institucijose. Mokymai orientuoti į praktines ir aktualias administracinės, baudžiamosios ir baudžiamojo proceso, civilinės ir civilinio proceso, darbo, konkurencijos, Europos Sąjungos, statybų, sveikatos, tarptautinės, žmogaus teisių teisės ir kitų teisės šakų problemas.

Nors MRU Teisės fakultetas jau daugelį metų kasmet sėkmingai rengia mokymus teisėjams, teisėjų padėjėjams, advokatams, notarams, prokurorams ir kitiems teisės profesijos atstovams – pirmą kartą pristatoma didelės apimties mokymo programa pačiais aktualiausiais įvairių teisės sričių klausimais.

Pasak Advokatų tarybos pirmininko prof. dr. Igno Vėgėlės, MRU mokymai vertingai papildys Lietuvos advokatūros organizuojamus seminarus, išplėsdami temų pasirinkimą ir pasiūlydami pripažintus įvairių teisės sričių specialistus. „Advokato profesija įpareigoja nuolat kelti kvalifikaciją, tad Lietuvos advokatūra ne tik pati siūlo seminarus, bet ir bendradarbiauja su atrinktais profesionaliais mokymų partneriais, kad mūsų bendruomenės nariai turėtų galimybę rinktis jiems aktualiausius mokymus“, - teigia I. Vėgėlė.

Teisės fakulteto dekanės prof. Lyros Jakulevičienės teigimu, turint geriausius įvairių teisės sričių specialistus universitete, būtina šia patirtimi dalintis ir su kitais praktikais, nes tikime, kad geresnė praktikų kompetencija padės geriau spręsti įsisenėjusias teisines problemas bei padės susipažinti su tarptautinėmis naujovėmis, kurios nėra įprastos Lietuvos teisėje.

Šaltinis: mruni.eu
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai