Ministrė J. Petrauskienė rengia pasitarimą dėl mokyklų vadovų

Publikuota: 2017 m. sausio 5 d. ketvirtadienis

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė kviečia savivaldybių švietimo padalinių vadovų asociaciją į pasitarimą dėl mokyklų direktorių darbo. Susitikimas numatomas ateinantį antradienį, sausio 10 d., 14 val.

„Viena po kitos iškilusios situacijos signalizuoja apie tai, kad mokyklose reikia stiprinti vadybą ir gerinti emocinį klimatą, siekti didesnės mokyklų bendruomenių darnos. Nenorime teisti mokyklų vadovų ar juo labiau skatinti spręsti problemas atleidžiant direktorius. Norime žinoti, kokios pagalbos reikia savivaldybių administracijoms, kurios skiria mokyklų vadovus, vertina jų ir mokyklų darbą ir atsako už švietimo kokybę savo miestuose ir rajonuose“, - sako ministrė.

Per pasitarimą bus aiškinamasi, kaip vietose veikia mokyklų vadovų atrankos ir atestacijos sistema, kokia pagalba teikiama mokyklų direktoriams, kaip dirbama su mokyklų bendruomenėmis, ar veiksmingai veikia mokyklų savivalda  ir ką reikėtų tobulinti.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Aptarti planuojami pokyčiai vertinant ir skiriant mokyklų vadovus

Diskutuojant dėl mokyklų vadovų kadencijų svarbu numatyti kompleksinius sprendimus, susijusius su mokyklų vadovų bei mokyklų vertinimu, savivaldos vaidmeniu, pedagogo profesijos patrauklumo didinimu. skaityti »

Populiariausi straipsniai