Pasauliniame reitinge ISM – tarp geriausių verslo universitetų

Publikuota: 2012 m. lapkričio 3 d. šeštadienis

Pasaulinio universitetų reitingo „Eduniversal“ kongrese ISM Vadybos ir ekonomikos universitetui penktą kartą buvo skirtos keturios iš penkių galimų palmių šakelių. Lietuvos universitetas išlieka tarp stipriausių dviejų šimtų verslo universitetų pasaulyje. ISM įvertinimas yra aukščiausias Lietuvoje ir vienas aukščiausių visame Vidurio bei Rytų Europos regione.

Šiemet „Eduniversal“ kongresas, kurio metu buvo išdalintos palmių šakelės, vyko Limoje, Peru. Į aukščiausią kategoriją „Universal Business Schools“ („Pasaulio verslo mokyklos“) pateko ir penkias palmių šakeles gavo 100 verslo mokyklų, tarp jų įsitvirtinę JAV Harvardo universitetas, Londono ir Kopenhagos verslo mokyklos, Didžiosios Britanijos Oksfordo ir Kembridžo universitetai, ISM steigėjas BI Norwegian Business School ir kiti.

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, įvertintas 4 šakelėmis, pateko į antrąją pasaulio verslo universitetų kategoriją „TOP Business Schools“ („TOP verslo mokyklos“). Universitetas keturiomis šakelėmis pirmą kartą buvo įvertintas 2008 metais.

„Tai patikimas patvirtinimas, kad universitetas yra žinomas tarptautiniu lygiu, jo studijų ir darbo kokybė yra patraukli tiek vietos, tiek užsienio šalių studentams bei dėstytojams. Šiame reitinge esame penktus metus ir sėkmingai išlaikome mūsų aukštą poziciją“, – pažymi dr. N. Pačėsa.

„Eduniversal“ verslo universitetų reitingo pagrindinis tikslas – objektyviai palyginti įvairių šalių mokymo įstaigas, organizuojančias vadybos ir verslo administravimo studijas. Reitingas padeda studentams ir akademiniams darbuotojams, kurie renkasi užsienio šalių universitetus studijoms, stažuotėms ar bendradarbiavimui.

Šiemet antrąkart pristatytas ir „Best Masters“ reitingas, vertinantis magistrantūros programas verslo universitetuose 153 šalyse. Atrinktos vadybos ir ekonomikos programos suskirstytos į 30 sričių, o  universitetų ir mokyklų reitingai pagal jas bus paskelbti gruodžio mėnesį.

Į galutinį vertinimo etapą buvo atrinktos ir trys ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto magistrantūros programos: Finansų ekonomikos programa atsidūrė tarp 100 geriausių finansų srityje, Tarptautinės rinkodaros ir vadybos programa – tarp 200 geriausiųjų rinkodaros srityje, o ISM Vadovų magistrantūra – tarp 200 geriausių vadybos srityje.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai