SEB banko finansinio raštingumo pamokose – per pusantro tūkstančio vaikų

Publikuota: 2015 m. kovo 19 d. ketvirtadienis

Dalyvaudamas Vaikų finansinio švietimo savaitės renginiuose SEB bankas vyresniųjų klasių moksleivius kvietė į finansinio raštingumo pamoką žaidimą „Piniginčių klasė“.  Į pamokas iš viso užsiregistravo per 1550 mokinių, kovą suplanuota apie 70 susitikimų  įvairiuose šalies miestuose.

„Trečius metus iš eilės dalyvaudami Vaikų finansinio švietimo savaitės renginiuose pastebime vis didesnį mokinių ir mokytojų susidomėjimą – jie vis labiau nori išgirsti, sužinoti, pasikalbėti su finansų specialistais ne tik apie bendras finansų pasaulio  tendencijas, bet ir padiskutuoti, kaip sumaniai elgtis su savo pinigais – taupyti, skolintis ar pirkti internete. Skirdami dėmesio vaikų ir jaunimo švietimui, ugdymui, galime tikėtis, kad ateityje jiems bus lengviau susigaudyti finansų srityje ir priimti teisingus sprendimus“, – sako SEB banko šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė.

Dalyvaudami pamokoje žaidime „Piniginčių klasė“, moksleiviai, pasiskirstę komandomis, varžosi  tarpusavyje ir atsako į pateiktus klausimus apie finansų institucijų veiklą, finansų pasaulio aktualijas, sprendžia asmeninių finansų valdymo užduotis.  SEB banko specialistai, vesdami pamokas 9–12 klasių moksleiviams, lankosi Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Joniškyje, Tauragėje, Jonavoje, Mažeikiuose ir kituose šalies miestuose.

SEB bankas Vaikų finansinio švietimo savaitės renginiuose dalyvauja jau trečius metus iš eilės.

Vaikų finansinio švietimo diena Lietuvoje minima Lietuvos bankui prisijungus prie Tarptautinės vaikų ir jaunimo finansų organizacijos. 2011 metais įkurta organizacija propaguoja jaunimo finansinio raštingumo didinimo idėjas ir siekia, kad baigę vidurinę mokyklą vaikai mokėtų tvarkyti savo finansus ir žinotų, kaip išmintingai elgtis su pinigais. Šiuo metu judėjimas vienija daugiau kaip 1 000 organizacijų  įvairiose šalyse.

Šaltinis: seb.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai