Šiaulių universitetas steigs „Microsoft“ sertifikavimo centrą

Publikuota: 2016 m. birželio 21 d. antradienis

Šiaulių universitetas (ŠU) pradeda bendradarbiavimą IT kompanija „Microsoft“. ŠU atstovai tikisi, kad šie ryšiai suteiks dar daugiau galimybių tiek dėstytojams, tiek studentams. Šiuo metu universiteto užmojai dideli – ateityje siekiama užsitarnauti lyderio vardą šiaurinėje Lietuvos dalyje, teikiant sertifikavimo paslaugas visiems norintiems.

ŠU Kompiuterinių sistemų katedros vedėjas dr. Egidijus Paliulis teigė, kad bendradarbiavimas buvo pradėtas dėl jaučiamo tokių paslaugų poreikio. Ryšius padėjo užmegzti šiuo metu „Microsoft“ kompanijoje dirbantis Šiaulių universiteto alumnas Giedrius Markevičius.

Numatoma, kad ŠU studentams „Microsoft“ specialistai rengs atskiras pažintinės paskaitas. Tai leis šalia savo studijų papildomai įgyti informacinių technologijų kompetencijų ir dar studijuojant įgyti „Microsoft“ sertifikatus. Taip pat, studentai galės prisidėti prie įvairių IT mokslinių ar praktinių projektų vykdymo.

Pradėjus teikti mokymų ir sertifikavimo paslaugas naudos gaus ir kitos interesų grupės. Pastebėta, kad šiuo metu „Microsoft“ sertifikavimo centrai yra tik Vilniuje ir Kaune. Tai sukelia nepatogumų Lietuvos šiaurinėje dalyje esančių IT įmonių atstovams, kurie norėtų įgyti tam tikro lygmens „Microsoft“ žinias įrodantį sertifikatą.

„ŠU ir Lietuvos inovacijų ir technologijų instituto neseniai įsteigtas Debesų kompiuterijos kompetencijų centras galėtų tapti Lietuvos šiaurinės dalies „Microsoft“ sertifikuotu centru. Pradiniame etape planuojame sertifikuoti Šiaulių universiteto dėstytojus kaip „Microsoft“ instruktorius. Tuomet jau būtų galima kalbėti apie studentų ir kitų pageidaujančių asmenų sertifikavimą. Studentai būtų viena iš pagrindinių interesų grupių, tačiau sertifikuotis galėtų ir kiti asmenys,“ – pabrėžia dr. E. Paliulis.

 

Šaltinis:
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai