Studijų mugė: auga moksleivių susidomėjimas technologiniais ir fiziniais mokslais

Publikuota: 2014 m. sausio 30 d. ketvirtadienis

Sausio 25 d. Kaune vyko tradicinė 13–oji „Aukštųjų mokyklų mugė". Mugėje, subūrusioje Lietuvos aukštąsias mokyklas, dalyvavo ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Stojančiųjų priėmimo ir informavimo centro (SPIC) darbuotojai bei fakultetų dėstytojai ir studentai. VGTU atstovai supažindino vyresniųjų klasių moksleivius su studijų programomis, pasirinkimo galimybėmis, priėmimo tvarka ir kitais klausimais.

„Moksleivių mugėje šįkart buvo labai daug, o ypač džiugino tai, kad pastebėjome augantį susidomėjimą techniškaisiais mokslais. Į mugę atėjo daug moksleivių, kurie tiesiog norėjo studijuoti inžinerijos mokslus, bet nebuvo pasirinkę konkrečios srities. Kai kuriuos ypač domino galimybės studijuoti informacines technologijas, programų inžineriją. Džiugino ir tai, kad moksleiviai VGTU įvardijo kaip prestižinį universitetą“, – sakė SPIC direktorė Valerija Bernotienė, ypač dėkojusi mugėje talkinusiems VGTU studentams.

Kaip pastebėjo SPIC direktorė, į renginį susirinko ne tik dvyliktų klasių mokiniai, bet ir vienuoliktokai bei jaunesni mokiniai ir jų tėveliai. Moksleiviams įprastai iškilo ir tradicinių klausimų apie specialybes, stojimo sąlygas, konkursinių balų sandarą, studijas, galimybę išvykti dalinių studijų į užsienio universitetus ir karjeros perspektyvas.

„Tikimės, kad dauguma mugės lankytojų gavo atsakymus į jiems aktualius klausimus ir, be abejo, laukiame jų pasirašant studijų sutartis“, – apie renginį pasakojo Valerija Bernotienė.

Šaltinis: vgtu.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai