Studijų parodoje – apie galimybes pradėti verslą ir gauti jam paramą

Publikuota: 2012 m. vasario 2 d. ketvirtadienis

Parodoje „Mokymasis. Studijos. Karjera 2012“, vyksiančioje vasario 2-4 d. Vilniuje, Lietuvos parodų centre „Litexpo“, lankytojai galės susipažinti su paramos jaunam verslui galimybėmis. Savo stende veiklą pristatys Verslumo skatinimo fondas, kuriam lėšos, skirtos iš Europos socialinio fondo, suteikia galimybę labai mažoms, mažoms įmonėms ir fiziniams asmenims palankiomis sąlygomis pradėti ar plėtoti naują verslą, dalyvauti verslo pagrindų mokymuose.

Besidominčius galimybėmis pasinaudoti Verslumo skatinimo fondo teikiamomis galimybėmis konsultuos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos specialistai, Lietuvos centrinės kredito unijos (LCKU) ir UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) atstovai.

Verslumo skatinimo fondo stendas – Europos Sąjungos (ES) iniciatyvos „Judus jaunimas“ stendo dalis, jis bus įsikūręs 3 salės fojė. „Judus jaunimas“ yra ES ekonomikos augimo strategijos „Europa 2020“ dalis. Tai Europos jaunimo švietimo ir užimtumo politikos priemonių visuma, pradėta įgyvendinti 2010 m., kurios tikslas – pagerinti jaunimo išsilavinimą ir įsidarbinimo galimybes, sumažinti jaunimo nedarbą ir padidinti įsidarbinusių jaunuolių skaičių, siekiant platesnio ES tikslo, kad dirbtų 75 proc. darbingo amžiaus (20–64 m.) žmonių.

„Judaus jaunimo“ stende parodos lankytojai galėsi susipažinti su ES judumo programomis moksleiviams, studentams, savanoriams ir norintiems pradėti verslą. Stende vyks konsultacijos, kaip susirasti įdomią stažuotę, gauti darbą, pradėti verslą ir gauti jam paramą.

Verslumo skatinimo fondas buvo įsteigtas 2009 m. gruodžio 30 d. SADM iniciatyva, pasirašius trišalę steigimo sutartį tarp SADM ir Finansų ministerijos bei bendrovės INVEGA. Šiandien SADM pristatė naujieną – iki 86 tūkst. litų dydžio labai mažomis paskolomis iš Verslumo skatinimo fondo pasinaudoję asmenys ar įmonės galės gauti 95 proc. sumokėtų palūkanų kompensaciją. Ši lengvata bus taikoma ne tik naujai iš minėto fondo paimtoms paskoloms, bet ir toms, kurios jau yra naudojamos, siekiant plėtoti verslą.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai