VU sieks glaudesnio bendradarbiavimo technologijos mokslų srityje

Publikuota: 2013 m. birželio 5 d. trečiadienis

Vilniaus universitete (VU) aptartos bendradarbiavimo tarp VU, Lenkijos, Latvijos bei Estijos universitetų galimybės, įtraukiant ir JAV korporaciją „General Electric“ (GE) bei japonų kompaniją „Hitachi“. Susitikime su VU l. e. p. rektoriumi prof. Jūru Baniu ir akademinių reikalų prorektoriumi dr. Kęstučiu Dubniku dalyvavo GE bei „Hitachi“ atstovai Ziemowitas Iwanskis, Takao Kurihara, Noritaka Murayama, Andrius Geležauskas, Visagino atominės elektrinės (VAE) vadovas Rimantas Vaitkus, VAE Branduolinės saugos skyriaus viršininkas Linas Koraliovas, Fizinių ir technologijos mokslų centro atstovas Laurynas Juodis.

 „Turime idėją plėtoti artimą regioninį bendradarbiavimą tarp pagrindinių Lenkijos ir Baltijos šalių technologijos universitetų“, – kalbėjo GE regioninis vadovas Z. Iwanskis, dirbantis su branduoliniais projektais Lenkijoje bei Baltijos regione. Jis užsiminė, kad Lenkijos Swierko nacionalinis branduolinių tyrimų centras taip pat norėtų prisijungti, dirbti su europiniais projektais, suteikti partneriams galimybę naudotis centro įranga.

Numatomas bendradarbiavimas tarp universitetų, specialistų rengimas, taip pat projektai, eksperimentai, moksliniai tyrimai. Prof. J. Banio manymu, toks bendradarbiavimas apimtų ne tik fiziką, bet ir inžineriją, ekonomiką, vadybą, psichologiją.

Detaliau aptarti situaciją ir parengti memorandumą planuojama liepos pirmojoje pusėje per susitikimą, kuriame dalyvautų visų suinteresuotų mokslo įstaigų, GE ir „Hitachi“ atstovai. GE, atstovaujama Z. Iwanskio, ir „Hitachi“, atstovaujama T. Kuriharos, taps projekto pramoniniais partneriais.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai