VU vykdomas technologinio verslumo projektas padės įkurti naujas įmones

Publikuota: 2014 m. vasario 14 d. penktadienis

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra kartu su 7 universitetais, 7 mokslo ir technologijų parkais ir kitomis mokslo ir studijų institucijomis pradeda naują technologinio verslumo projektą „Inovatyvaus verslo kūrimo skatinimas“ (INOVEKS), kurį finansuoja Europos regioninės plėtros ir Europos socialinis fondas. Tikimasi, kad projektas padės įkurti daugiau kaip 50 naujų technologinių įmonių Lietuvoje.

„Tai išskirtinis naujo technologinio verslo projektas, kuris pradedamas įgyvendinti drauge su 16 Lietuvos partnerių. Projektas jungia didžiausius Lietuvos universitetus, mokslo ir technologijų parkus ir kitas mokslo ir studijų institucijas. Projekto metu bus sudarytos bendros partnerių komandos, kurios padės jaunimui generuoti pažangias idėjas ir skatins imtis verslo. Jungiant partnerius iš visos Lietuvos, bus sukurtas bendradarbiavimo ir dalijimosi patirtimi tinklas. Projektui skiriama 9,6 mln. litų Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama. Planuojama, kad per dvejus metus Lietuvoje bus įkurta daugiau nei 50 inovatyvių įmonių. Tai padidins aukštos pridėtinės vertės verslo lyginamąją dalį, paskatins inovacijų proveržį“, – teigia ūkio ministras Evaldas Gustas.

Projekto organizatoriai sudarys galimybes studentams, doktorantams, jauniesiems mokslininkams ir tyrėjams siūlyti verslo idėjas ir steigti naujas aukštos pridėtinės vertės technologines įmones, kurių pagrindinis tikslas yra kurti bei gaminti technologinius sprendimus, skirtus naudoti visų pirma gamybos ir paslaugų teikimo procesuose. Naujo verslo kūrėjai galės pasinaudoti konsultacijomis, padėsiančiomis geriau pažinti verslo pasaulį – tai verslo pradžios, rinkodaros, administravimo, idėjų gryninimo, verslo plėtojimo paskaitos.

„Universitetai ugdo daug gabaus jaunimo, kurį reikia nukreipti tinkama linkme, padėti jiems įgyvendinti idėjas, padrąsinti, kad baigę mokslus galėtų turėti savo verslą, tuomet nereikės emigruoti į užsienį ar pildyti bedarbių gretų. Valstybė turi sudaryti geresnes sąlygas realizuoti idėjas. Projekte svarbus vaidmuo tenka mokslo ir technologijų parkams, kurie teiks pradedančiajam verslui inkubavimo paslaugas“, – sako Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorius Arūnas Karlonas.

Šiame projekte dalyvaujantis Vilniaus universitetas susijungė į konsorciumą su VšĮ „Saulėtekio slėnis“ ir Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla. Šis konsorciumas suformuos kompetentingą verslo konsultantų komandą, kuri padės VU ir TVM studentams, doktorantams, jauniesiems mokslininkams ir tyrėjams kuriant naujas verslo įmones. Tikimasi, kad konsorciumo dėka įsikurs šešios naujos įmonės.

„Per keturis mėnesius (iki gegužės pabaigos) projekto komanda atrinks 24 idėjas, jas įgyvendinant bus steigiamos 6 technologinės įmonės, su kuriomis dirbs projekto specialistai. Tikimės, kad ši iniciatyva paskatins VU ir VU TVM studentus, doktorantus, jaunuosius mokslininkus ir tyrėjus dar aktyviau komercinti savo idėjas, sukurtas universitete, ir įgyvendinti jas nuosavame versle, – teigia VU Intelektinės nuosavybės valdymo ir komercinimo skyriaus vadovė Monika Kavaliauskė.

Šaltinis: vu.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha
 

Populiariausi straipsniai