Vilniaus universiteto mokslininkams – apdovanojimai už nuopelnus Vilniaus miestui

Publikuota: 2016 m. gruodžio 15 d. ketvirtadienis

Jau devynioliktąjį kartą įteikti garbingiausi Vilniaus miesto apdovanojimai – Šv. Kristoforo statulėlės, teikiamos už nuopelnus švietimo, mokslo, kultūros, meno bei kitus darbus. Šįkart apdovanoti du Vilniaus universiteto (VU) atstovai – profesoriai Valentina Dagienė ir Algirdas Utkus (žr. nuotraukoje).

VU Matematikos ir informatikos instituto profesorė V. Dagienė buvo įvertinta už nuopelnus švietimui. Europos skaitmeninio pasaulio moters apdovanojimo laureatė šiemet Lietuvą išgarsino ir pasiekusi Gineso rekordą moderniųjų technologijų ir verslumo renginyje #SWITCH! vedant didžiausią programavimo pamoką vaikams.

VU Medicinos fakulteto dekanas profesorius A. Utkus įvertintas už nuopelnus mokslui. Gydytoju genetiku dirbantis mokslininkas domisi itin retomis, paveldimomis nervų ir raumenų sistemos ligomis, teratogeniniais, chromosominiais sindromais.

Renginio metu taip pat Šv. Kristoforo statulėlė už Vilniaus miesto garsinimą įteikta režisierei Giedrei Žičkytei, menininkui tapytojui Antanui Kmieliauskui, visuomenininkei Alicijai Marijai Klimaševskai, fotomenininkui Stanislovui Žvirgždui, menininkui Šarūnui Saukai, neoficialiu sostinės metraštininku vadinamam Albinui Kentrai, rašytojai Mortai Baužienei ir finansininkei Armintai Saladžienei.

Kandidatūras kasmet teikia patys vilniečiai: bendruomenės, aktyvūs miesto gyventojai ir buvę laureatai. Šiemet pasiūlyti 55 asmenys, iš kurių tradiciškai išrinkta 10. Apdovanojimus įteikė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai