Vilniaus vadovų klubo vizitas Nacionalinėje bibliotekoje

Publikuota: 2016 m. lapkričio 17 d. ketvirtadienis

Lapkričio 16 d. vykusios Vilniaus III vadovų klubo dalyviai lankėsi Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, susipažino su jos veikla, erdvėmis ir galimomis bendradarbiavimo perspektyvomis.

Susirinkusius verslo srities atstovus pasveikino Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas. Jis supažindino su Nacionaline biblioteka, joje vykstančiais procesais ir institucijos vaidmenimis visuomenėje bei valstybės gyvenime. „Stengiamės visas Lietuvos bibliotekas sujungti į bendrą tinklą, padėsiantį atskleisti mūsų valstybės potencialą“, – teigė R. Gudauskas.

Papasakojęs apie pagrindinio Nacionalinės bibliotekos pastato rekonstrukciją ir jos iššūkius, generalinis direktorius plačiau apibūdino parlamentinės bibliotekos funkcijas ir pristatė vieną pagrindinių šiandienos bibliotekos tikslų – žinių kvartalo kūrimą. Žinių kvartalu siekiama sutelkti vakarinėje Gedimino prospekto dalyje esančių mokslo, verslo ir kūrybos institucijų veiklą, skatinti tarpusavio bendradarbiavimą. R. Gudauskas pabrėžė ir kitą svarbų Nacionalinės bibliotekos siekį – didžiųjų duomenų (angl. Big Data) prognostinės duomenų analitikos vystymą, reikšmę ir perspektyvas. Generalinis direktorius susirinkusiems taip pat pristatė Nacionalinės bibliotekos viziją, strateginius veiklos prioritetus, paminėjo jau sudarytas ir dar planuojamas bendradarbiavimo sutartis su įvairiomis tiek valstybės, tiek verslo ir visuomeninėmis institucijomis. Susirinkusieji buvo supažindinti ir su Britų bibliotekos (angl. The British Library), kurios veiklos modelio pavyzdžiu seka atsinaujinusi Nacionalinė biblioteka, pagrindiniais veiklos principais bei gerosiomis patirtimis.

Vėliau Vilniaus III vadovų klubo nariai dalyvavo Nacionalinės bibliotekos Informacijos išteklių departamento Dokumentų konservavimo ir restauravimo skyriaus vadovo Algirdo Plioplio vestoje ekskursijoje po bibliotekos erdves.

Šaltinis: lnb.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai