Vilniaus verslo kolegijoje į studijų procesą įsitrauks ir verslo įmonės

Publikuota: 2013 m. liepos 9 d. antradienis

Nuo naujųjų mokslo metų Vilniaus verslo kolegijoje į verslo vadybos ir marketingo studijų programos vykdymą įsitrauks ir verslo įmonės. Studentams bus suteiktos galimybės ne tik klausytis paskaitų auditorijose, bet ir dalyvauti sprendžiant verslo pateiktas praktines užduotis bei projektus.

Pasak Vilniaus verslo kolegijos direktorės Jolantos Skirgailės, viena populiariausių kolegijos studijų programų – verslo vadyba ir marketingas – šiemet bus atnaujinta pagal pasaulyje populiarų studijų mentorystės (peer-to-peer) modelį. Dalis studijų laiko bus skirta įgyvendinti komandiniams darbo projektams, kuriuos studentams pateiks verslo įmonės.

„Toks studijų modelis leidžia studentui dalyvauti versle, o verslui – mokymo procese. Verslo vadyba – tai praktinis mokslas, todėl svarbu, kad dėstymas nebūtų auditorinis, bet leistų studentui susidurti su realiomis verslo situacijomis. Studijų programoje numatytos paskaitos, apimančios įvairias verslo vadybos sritis, taip pat ir praktinės užduotys, kurias spręsti teks patiems studentams,“– pasakoja J. Skirgailė.

Šiemet kolegijoje verslo vadybos ir marketingo studijų programa atnaujinta atsižvelgiant į socialinių partnerių, Lietuvos įmonių rekomendacijas bei užsienio mokymo įstaigų patirtį.

Pasaulyje pripažįstama, kad geriausias būdas įsisavinti žinias ir įgyti praktinių įgūdžių yra realių verslo sprendimų projektavimas. Ši naujovė pritaikyta ir Vilniaus verslo kolegijoje. Sukūrus palankia sąlygas ir aplinką, studentai turės galimybę konsultuotis su dėstytojais – mentoriais ir modeliuoti įvairius verslo sprendimus.

Toks studijų modelis – naujovė kolegijų rinkoje. Sudarius Vilniaus verslo kolegijos studentams sąlygas pažinti verslą iš vidaus, tikimasi pagerinti studijų kokybę ir suteikti daugiau pranašumų bei galimybių jiems įsidarbinti.

Kaip rodo tarptautinė praktika, specialistų, baigusiųjų studijas pagal mentorystės modelį, įsidarbinimas – šimtaprocentinis. Nes dar tebestudijuodami studentai turi galimybę užmegzti ryšius su verslo įmonėmis – galimais jų darbdaviais.

Baigusiems 3 metus trunkančią verslo vadybos ir marketingo studijų programą Vilniaus verslo kolegijoje bus suteikiamas verslo administravimo profesinio bakalauro laipsnis ir vadybininko profesinė kvalifikacija.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Vilniuje susirinkę pasaulio mokslininkai keitėsi žiniomis ir patirtimis

Sostinėje ką tik baigėsi dar vienas iš Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai skirtų renginių – tarptautinė konferencija „Novatoriškos informacinės technologijos mokslui, švietimui ir verslui, IIT – 2013“. Vilniaus verslo kolegijos organizuotoje 6-ojoje tarptautinėje k... skaityti »

Populiariausi straipsniai