Apie pinigų ciklo evoliuciją ir grynųjų judėjimo valdymo strategiją – tarptautiniame seminare

Publikuota: 2019 m. gegužės 9 d. ketvirtadienis

Grynųjų pinigų judėjimas – viena svarbiausių šiandienos ekonomikos aktualijų. Nepaisant intensyvaus atsiskaitymų negrynaisiais pinigais populiarėjimo, grynųjų pinigų naudojimas pasaulyje 2018 m. išaugo 0,7 proc., Europoje – 3,2 proc., Amerikoje – 2,9 proc. Tad nieko keisto, kad grynųjų pinigų judėjimo proceso tobulinimas nuolat yra finansų specialistų dėmesio centre.

Tarptautinis seminaras apie grynųjų pinigų operacijas (angl. ICCOS – The International Commercial Cash Operations Seminar) yra vienas iš autoritetingų forumų, suburiančių grynųjų pinigų srautų valdymo specialistus iš komercinių ir valstybinių bankų.

Šį seminarą rengia įmonė „Currency Research“ (JAV), jau daugiau nei 20 metų organizuojanti renginius Šiaurės ir Lotynų Amerikoje, Europoje, Azijoje, Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Šiais metais Europos finansininkams skirtas seminaras vyks gegužės 13–16 dienomis Sakartvele, Tbilisyje. Pagrindinis jo tikslas – paskatinti kredito organizacijas ir garsius pasaulyje IT sprendimų kūrėjus dalytis naujomis idėjomis, kaip valdyti grynųjų pinigų judėjimo ciklą.

Renginyje aktyviai dalyvaus ir „Penkių kontinentų“ grupės įmonės BS/2 bei „ASHBURN International“. Jų atstovai pristatys sprendimus, padedančius įgyvendinti reikšmingus bankų savitarnos kanalų pokyčius, priemones grynųjų srautų stebėsenai, inkasacijos procesams ir saviinkasacijai valdyti.

Seminare Sakartvelo, Vengrijos, Olandijos, Kroatijos, Izraelio, Kazachstano nacionalinių bankų atstovai, Europos ir Azijos komercinių bankų ekspertai aptars svarbiausias šios srities problemas, pinigų ciklo evoliuciją, grynųjų pinigų judėjimo strategiją ir efektyvinimo būdus.   

Renginio metu BS/2 atstovai pristatys net keletą pranešimų. BS/2 Rinkodaros skyriaus vadovas Kirill Ovsiannikov papasakos apie grynųjų pinigų judėjimo ypatumus Kaukazo regione, remdamasis jau įgyvendintais verslo projektais stambiausiuose šio regiono šalių bankuose, kur vis didėjantis grynųjų pinigų poreikis skatina naujų technologijų paieškas ir plėtrą.

Kartu su Uzbekistano banko „Ipak Yuli“ Mažmeninės prekybos departamento vadovu Ulugbek Tavakkalov BS/2 atstovas forumo svečius supažindins su automatizuotų valiutų keitimo punktų projektu šioje šalyje, taikant „Diebold Nixdorf“ bankinę įrangą ir BS/2 sukurtą programinį sprendimą „FCX.iQ“.

BS/2 taip pat surengs keletą seminarų, kuriuose dalysis patirtimi apie grynųjų cirkuliacijos ir kompleksinių grynųjų pinigų judėjimo valdymo sistemų diegimą skirtingose šalyse.

Tris dienas truksiančiame renginyje ekspertai iš daugiau nei 80-ies šalių dalysis savo darbo patirtimi ir numatoma veiklos strategija, technologijų idėjomis, kaip taupyti sąnaudas ir paspartinti darbo procesus. Forumui pasibaigus, Sakartvelo nacionalinis bankas visus dalyvius pakvies apsilankyti pagrindiniame šalies duomenų apdorojimo centre.

Šaltinis: Penki kontinentai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha