BS/2 ir „VisionLabs“ kuria naujos kartos tarpbankines paslaugas

Publikuota: 2017 m. gruodžio 1 d. penktadienis

Lietuvos bankinių technologijų bendrovė BS/2 ir lyderiaujanti veido atpažinimo technologijų įmonė „VisionLabs“ paskelbė  apie strateginę verslo partnerystę. Įmonės kartu kurs tarpbankines identifikacijos paslaugas, kuriomis siekiama  padidinti saugumo lygį ir sumažinti bankomatų sukčiavimo atvejų riziką.

Paslaugos bus kuriamos naudojant kompleksinę BS/2 savitarnos įrenginių vaizdo apsaugos sistemą „ATMeye.iQ“ ir „VisionLabs“ platformą „LUNA“. Integruotas video stebėsenos sprendimas leis įgyvendinti klientų autentifikaciją ir identifikaciją, atpažinti techninės priežiūros ir inkasacijos tarnybų darbuotojus bei suteikti jiems atitinkamą prieigą prie bankinės įrangos. Taip pat atpažinti asmenys, kurie yra įtraukti į „juodąjį sąrašą“, taip užkertant galimybę pastariesiems pasinaudoti bankomatu ar kitu savitarnos terminalu.

Sprendimas sujungs į bendrą tinklą visus savitarnos įrenginius, vaizdo kontrolės sistemą, tiesioginės rinkodaros valdymo sistemą ir kitas sistemas. Analizuodama vaizdo srautą, sistema surinks nuasmenintus duomenis: apie lytį, amžių, rasę, asmens emocijas ir reakcijas. Šie duomenys suteiks naujų galimybių organizuoti rinkodaros tyrimus, įgyvendinti lojalumo programas, reklamines kampanijas,  analizuoti klientų aptarnavimo kokybę.

„ATMeye.iQ“ ir „LUNA“ integracija unikali tuo, kad kompleksinė sistema sinchronizuoja ir surenka įvairių šaltinių duomenis: finansinių operacijų duomenis, su savitarnos įranga atliekamus veiksmus, įvykius, vykstančius aplink savitarnos įrangą ir bankų skyriuose, taip pat bekontaktės asmens identifikacijos ir statistiškai reikšmingus duomenis.

„Asmens atpažinimo funkcija vis dažniau naudojama teikiant bankines paslaugas. Taikant ją, bankai ir kitos finansinės organizacijos galės pasiūlyti savo klientams papildomų apsaugos priemonių, atliekant operacijas ir automatizuojant daugelį procesų, – sako BS/2 generalinio direktoriaus pavaduotojas Tomas Augucevičius. – BS/2 plėtojama daugiafunkcio monitoringo ir verslo procesų valdymo sprendimų komplekso „.iQ“ integracija su platforma „LUNA“ suteiks  naują impulsą vaizdo stebėsenos sistemos „ATMeye.iQ“, grynųjų pinigų valdymo sistemos „CashManagement.iQ“ ir techninės priežiūros sistemos „Service Desk.iQ“ raidai“.

„Bendradarbiavimas su BS/2 – svarbus žingsnis toliau plėtojant mūsų sprendimus finansinių paslaugų rinkose. Mūsų naujas partneris yra šios srities ekspertas ir turi ilgametės veiklos patirties. Būtent tai  padėjo mums drauge sukurti produktą, atitinkantį šiuolaikinius rinkos reikalavimus, – teigia „VisionLab“ generalinis direktorius Aleksandr Chanin. – Platforma „LUNA“ jau yra BS/2 sertifikuoto sprendimo, kuris bus prieinamas visiems bankinio sektoriaus dalyviams, dalis. Tai padės suvienodinti šios klasės sistemų architektūrą ir sudaryti prielaidas daugelio naujos kartos tarpbankinių paslaugų plėtrai“.

„АТМеуе.iQ“ – kompleksinis sprendimas, skirtas sustiprinti savitarnos įrenginių apsaugą. Jis sudarytas iš vaizdo stebėsenos sistemos ir jutiklių, padedančių apsisaugoti nuo visų įmanomų sukčiavimo atvejų: bandant sulaužyti įrangą, prie jos prijungti kortelių skaitytuvą ir kt. „ATMeye.iQ“ atitinka mokėjimo programų saugumo standarto PA-DSS (angl. Payment Application Data Security Standard) reikalavimus ir šiuo metu saugo apie 70 000 įrenginių visame pasaulyje.

„VisionLabs“ – viena iš pirmaujančių pasaulinių kompiuterinio matymo ir mašininio mokymo sistemų kūrėjų. Pagrindinis jos produktas veidų atpažinimo platforma „LUNA“, naudojama daugiau nei 40-yje Rusijos ir NVS šalių bankų.

„LUNA PLATFORM“ – biometrinių duomenų valdymo sistema. Platforma yra labai lanksti, gali būti pritaikoma įvairiems asmenų autentifikacijos ir identifikacijos scenarijams įvairiose srityse. „LUNA PLATFORM“ pagrindas – veidus atpažįstantis algoritmas „LUNA SDK“, ne kartą užėmęs pirmąsias pozicijas atliekant pasaulinius biometrijos įrangos testus.

Šaltinis: Penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha