Dovana Vilniaus Žemynos gimnazijai – šiuolaikiški ekonomikos vadovėliai

Publikuota: 2015 m. rugsėjo 9 d. trečiadienis

Naujų mokslo metų proga Vilniaus Žemynos gimnaziją pasiekė netikėta dovana. Tai Lietuvos laisvosios rinkos instituto parengti vadovėliai „Ekonomika per 31 valandą“, skirti IX–X klasių mokiniams. Šia dovana pasirūpino ir gimnazijai įteikė įmonių grupės „Penki kontinentai“ atstovai.

Vilniaus Žemynos gimnazijos direktorė Rūta Krasauskienė sakė, kad lėšų vadovėliams įsigyti visuomet stinga, todėl labai džiaugiasi rėmėjais. Anot jos, ekonomikos žinios yra svarbios kiekvienam išsilavinusiam žmogui. Įvairių vadovėlių išleidžiama labai daug, tad mokytojui iššūkis pasirinkti patį geriausią.

Anot gimnazijos ekonomikos mokytojos Ingos Peslekaitės, naujieji ekonomikos vadovėliai labiau pritaikyti šiuolaikiniam jaunimui, mėgstančiam, kad viskas būtų trumpa ir aišku. „Šio vadovėlio labai laukiau, nes jo tikrai trūko. Gavusi jį pavartyti, supratau, kad jis pateisino mano lūkesčius. Tekstas naujoviškas, įdomus mokiniams, be to, knyga yra interaktyvi, joje duodama nuorodų į susijusią vaizdo medžiagą“, – sakė ji.

Vilniaus Žemynos gimnazijoje šiuo metu mokosi 781 mokinys. Mokyklos bibliotekoje yra apie 13 tūkstančių knygų ir 17 tūkstančių vadovėlių. Gimnazijos draugystė su įmonių grupe „Penki kontinentai“ trunka jau daugiau nei 15 metų, dar nuo to laiko, kai į šią švietimo įstaigą įvestas šviesolaidinis internetas „Skynet“.

Daugiau apie naująjį ekonomikos vadovėlį žiūrėkite laidoje „Knygos per „Penki TV“, kuri pasirodys rugsėjo 22 d.

 

Vaizdo siužetas

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha