„FCX.iQ 2.0“: naujos valiutos keitimo galimybės bankomatuose

Publikuota: 2020 m. vasario 20 d. ketvirtadienis

BS/2 parengė programinio sprendimo „FCX.iQ“, skirto valiutos keitimo funkcijai bankomatuose užtikrinti, atnaujinimą. Naujoji versija suteikia papildomų galimybių, palengvinančių valiutų kursų valdymą, savitarnos įrenginių tinklų administravimą ir vartotojų identifikaciją.

1. Prieigos teisių išplėtimas, atsižvelgiant į savitarnos įrenginių tipus

Pasitelkus „FCX.iQ“ sprendimą bankomatus galima suskirstyti į grupes ir pogrupius, kurių kiekvienam nustatomos skirtingos valiutų poros ir skirtingi jų keitimo kursai. Bankomatai klasifikuojami pagal keletą kriterijų: priklausymą bankui, buvimo vietą ir pan.

Norint efektyviau valdyti valiutų kursus, taikant šį sprendimą galima nustatyti skirtingas vartotojo atliekamas funkcijas: administratoriaus, operatoriaus ir prižiūrėtojo. Nuo šių funkcijų priklauso ir jiems suteikiamos prieigos prie reikiamos informacijos teisės. Naujoje „FCX.iQ“ versijoje be jau egzistuojančio vartotojų prieigos skirstymo pagal jų atliekamas funkcijas, suteikta galimybė nustatyti prieigą pagal įrenginio tipą (hierarchiją).

Dabar valdyti valiutų kursams tam tikroje bankomatų grupėje paskiriamas atskiras administratorius, kuris neturi prieigos prie kitų grupių. Išsami informacija apie valiutos keitimo paslaugą visų tipų bankomatuose ir galimybė juose valdyti valiutų kursus yra prieinama tik pagrindiniam administratoriui. Tokia hierarchija reikalinga tais atvejais, kai sistema vienu metu naudojasi kelios organizacijos, nes tai padeda užtikrinti informacijos konfidencialumą

2. Automatinis valiutos kurso nustatymas

Anksčiau visi valiutų kursų ir valiutų porų pokyčiai į sistemą buvo įvedami rankiniu būdu, tačiau naujajai „FCX.iQ“ versijai buvo sukurtas specialus modulis (API), kuris nurodytu dažniu pateikia valiutų kursus išorinėms, pavyzdžiui, automatinėms bankų sistemoms (angl. ABS – Automated Banking Systems), ir automatiškai juos nustato  savitarnos įrenginiuose.

Naujovė leidžia supaprastinti ir automatizuoti valiutų kursų valdymą, sumažinti klaidų tikimybę įvedant duomenis ir visada užtikrinti naujausią valiutos kursą bankomatuose.

3. Vartotojų identifikacija

Kai kurių šalių įstatymai reikalauja privalomai identifikuoti vartotojus, atliekančius užsienio valiutos keitimo operacijas. Tokią galimybę suteikia naujoji „FCX.iQ“ versija.

Viena iš funkcijų yra dokumento su asmens identifikaciniu numeriu nuskaitymas naudojantis bankomate įdiegtu skaitytuvu. Šis numeris perduodamas į reguliuojančios institucijos duomenų bazę ir tik gavus patvirtinimą, savitarnos įrenginys leidžia atlikti valiutos keitimo operaciją.

Duomenys perduodami naudojant protokolus, užtikrinančius reikiamą apsaugos lygį. Tai visiškai panaikina vartotojų asmeninių duomenų vagystės riziką.

„FCX.iQ“ –  valiutai pasikeiti bankomatuose

Šiuo metu naujos funkcijos testuojamos jas taikant kelių bankų infrastruktūroje.

Organizacijoms, naudojančioms senąją programinės įrangos versiją, numatyta paprasta ir greita produkto versijos atnaujinimo procedūra.

Papildomas savitarnos įrenginių funkcionalumas leidžia padidinti jų tinklo pelningumą, padeda auginti vartotojų lojalumą ir pritraukti naujų klientų.

Norėdami gauti daugiau informacijos apie „FCX.iQ“ funkcijas, galite susisiekti su BS/2 atstovu.

Šaltinis: BS/2
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha