„Knygos per „Penki TV“: Vilniaus knygų mugės spalvos ir atradimai

Publikuota: 2017 m. vasario 15 d. trečiadienis

Š. m. vasario 23–26 dienomis Vilniuje, „Litexpo“ centre, aštuonioliktą kartą rengiama tarptautinė Vilniaus knygų mugė. Joje lankysis ir įdomiausias akimirkas fiksuos laidos „Knygos per „Penki TV“ kūrybinė grupė.

Laidos vedėja Aina Kirdulienė sako, kad tai šventė, kurios laukiama visus metus. „Knygų pasaulyje metai prasideda knygų muge: gyvename nuo vienos mugės iki kitos. Tai spalvinga šventė, kurioje susitinka rašytojai, skaitytojai, leidėjai ir pardavėjai, kurioje gausu pramogų ir rimtų diskusijų ir kurioje būtinai randi laiko prisėsti bei pavartyti patikusį leidinį. Todėl nuoširdžiai visus kviečiame kartu švęsti knygų šventę“, – ragina A. Kirdulienė.  

Susitikimai su rašytojais

Šiųmetė mugė lankytojus pakvies į 400 įvairaus žanro renginių. Tarp jų – susitikimai su Lietuvos ir užsienio rašytojais. „Knygos per „Penki TV“ taip pat su malonumu pasiūlys savo ištikimiausiems žiūrovams keletą išskirtinių interviu.

Vienas iš jų bus skirtas istorinei literatūrai. Apie augantį jos populiarumą ir tendencijas laidos kūrėjai kalbėsis su rašytoja Kristina Sabaliauskaite, kuri praėjusių metų pabaigoje pristatė ketvirtą romano „Silva rerum“ dalį.

Pokalbio „Knygos per „Penki TV“ pakvies ir britų kūrėją Katherine Webb, kurios knyga „Primiršta daina“ lietuviškai išleista praėjusių metų pabaigoje. Beje, tai trečioji autorės knyga, išversta į lietuvių kalbą.

Laidos kūrybinė grupė žada ne mažiau įdomų susitikimą ir su ispanų rašytoju, eseistu, vertėju bei muzikantu Francescu Mirallesu. Į lietuvių kalbą jau išverstos dvi jo knygos: „Maži dalykai dideli“ ir „Vabi sabi, arba Romanas apie netobulumo grožį“.

Na, o su Izraelio rašytoju Abrahamu B. Yehoshua – knygos „Moteris Jeruzalėje“ autoriumi – laidos kūrėjai kalbėsis nesenstančiomis temomis – apie žmogiškumą ir žmogaus laisvę, atsakomybę ir kaltę.

Duoklė menui

Laida „Knygos per „Penki TV“ pakvies pavartyti ir porą pernai pasirodžiusių menui ir meno kūriniams skirtų leidinių. Vienas iš jų – „Peradresuota 1. Lietuvių ir litvakų tapyba Lietuvos išeivijos dailės fondo kolekcijoje“. Tai „Lewben Art Foundation“ ir Lietuvos išeivijos dailės fondo išleista knyga, kurios dėmesio centre – fondo kolekcijai priklausantys Lietuvos išeivijos tapybos darbai nuo XX a. pradžios iki šių dienų.

Kita skaitytojų dėmesio laukianti knyga – doc. dr. Eugenijaus Skerstono „Deivė be diademos. Pokalbiai su portretais“, kurioje tęsiamas išvaizdos kultūros aptarimas, o esminis ir nuoširdus dėmesys skiriamas moterims. Tačiau šįkart autoriaus pašnekovės itin neįprastos – portretuose pavaizduotos moterys.

Viešnagė Bibliotekų erdvėje

Mugėje „Knygos per „Penki TV“ neaplenks ir Bibliotekų erdvės, kurią pristato Lietuvos bibliotekininkų draugija. Tai atvira ir draugiška biblioteka be sienų, kurioje netrūks žaismingų ir įtraukiančių kūrybinių veiklų, edukacinių žaidimų, literatūrinių kelionių ir kitų įdomybių, skirtų visai šeimai.

Čia bus galima išbandyti interaktyvųjį „Bibliorakulą“, kuris pateiks atsakymus į bet kokius mugės lankytojams kilusius klausimus, dalysis patarimais ir savo išmintimi. Taip pat bus kviečiama užsukti į „Gyvąją biblioteką“, skatinančią tarpusavio supratimą, toleranciją ir pagarbą žmogaus teisėms. Čia knygos yra žmonės, o skaitymas – pokalbis.

Bibliotekų erdvėje rasis laiko ir skaitymo malonumui. Tėveliai bus kviečiami atsipūsti nuo knygų mugės šurmulio ir ramiai paskaityti vaikams specialiai parinktų kūrinių. Knygas savo atžaloms čia skaitys ir visuomenėje žinomi tėčiai.

Iki susitikimo tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje!

Plačiau apie knygų mugę

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha