„Penkių kontinentų“ įmonių grupė pelnė metų bendruomeniškiausios įmonės vardą

Publikuota: 2021 m. kovo 26 d. penktadienis

„Penkių kontinentų“ įmonių grupė ‒ 2020-ųjų metų bendruomeniškiausia įmonė. Tokį įvertinimą grupė pelnė LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kasmet organizuojamuose Nacionaliniuose atsakingo verslo apdovanojimuose didelių įmonių kategorijoje. Iš viso į apdovanojimus pretendavo 58 įmonės, o į minėtą nominaciją ‒ 11 įmonių.

„Su „Penkiais kontinentais“ bendraujame daugiau nei dešimtmetį. Įmonė visuomet prisideda prie mūsų kasmetinių renginių, kartu įgyvendiname akcijas, skatinančias mažinti sutrikusio intelekto žmonių socialinę atskirtį. Svarbiausia, kad gauname ne tik finansinį, bet ir emocinį-socialinį palaikymą. Taigi tiesiog negalėjome nepasiūlyti šios organizacijos kaip pretendentės į atsakingo verslo apdovanojimus“, ‒ sako Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ vadovė Dana Migaliova, pasiūliusi įmonių grupę šiai nominacijai.

„Penkių kontinentų“ ir „Vilties“ draugystė užsimezgė įmonių grupei įsikūrus kaimynystėje. Erdvėje šalia grupės pastato kiekvieną gegužę rengiama „Vilties“ kaimynystės ir draugystės šventė, suburianti bendrijos auklėtinius iš visos Lietuvos bei kaimynystėje įsikūrusių įstaigų atstovus. Renginio metu vyksta auklėtinių koncertas, jų dirbinių mugė.

2019-2020 m. „Penki kontinentai“ ne kartą kvietėsi į svečius ir „Vilties“ auklėtinius su jų kavos automobiliuku, palaikydama akciją „Kavos galia“, padedančią integruoti intelektinių sutrikimų turinčius asmenis į visuomenę. 2020 m. „Penkių kontinentų“ iniciatyva socialiniuose tinkluose buvo organizuota akcija „Šypsena dovanoja viltį“.

 „Bendrauti su mus supančiais žmonėmis, atsiliepti į pagalbos šauksmą – tai natūralus kiekvieno žmogaus atsakas. Didžiausia padėka už tai ‒ žmonių šypsenos. Pastaraisiais metais pastebime, kad verslas tampa vis labiau socialiai atsakingas. Džiugu stebėti, kad įmonės prisiima įsipareigojimus, išeinančius už tinkamų darbo vietų įrengimo, atlyginimų ir mokesčių mokėjimų ribų. Tikslingai teikti paramą ‒ paprasčiau ir efektyviau, todėl jau daugybę metų draugaujame su savo kaimynais“, ‒ sako „Penkių kontinentų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas.

Įmonių grupė „Penki kontinentai“, kurdama produktus ir paslaugas, stengiasi atsižvelgti į visų amžiaus grupių, taip pat specialiųjų poreikių žmones (pvz., bendradarbiaudami su Sakartvelo bankais, sukūrė ir į bankomatus įdiegė programą, pritaikančią juos silpnaregiams).

Grupė daug prisidėjo ir prie pandemijos padarinių mažinimo šalyje: keletoje gydymo įstaigų  neatlygintinai pastatė bekontakčius dezinfekatorius, Vilniaus savivaldybėje ‒ išmanųjį termovizorių. Įvairių socialinių projektų įgyvendinimui įmonių grupė skyrė 50 tūkst. eurų, o beveik 25 tūkst. eurų ‒ Lietuvoje veikiantiems fondams, renkantiems lėšas būtiniausioms medikų darbo priemonėms įsigyti. Palaikymo sulaukė ir jautriausios pandemijos metu visuomenės grupės: pirmojo karantino laikotarpiu vyresni nei 65 m. klientai buvo atleisti nuo „Penki“ interneto ir IPTV abonentinio mokesčio, o daugiau nei 120 organizacijų ‒ nuo mokėjimo terminalų nuomos bei priežiūros finansinių įsipareigojimų. 

Šaltinis: Penki kontinentai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

komentarai