„Skynet“ pirmajam savo klientui įdiegė 10 Gb/s internetą

Publikuota: 2017 m. lapkričio 28 d. antradienis

Įmonių grupė „Penki kontinentai“, valdanti prekės ženklą „Skynet“, pirmoji šalyje įdiegė savo klientui 10 Gb/s greičio šviesolaidinį internetą – šiandien tokio greičio privalumais jau mėgaujasi sostinėje įsikūrusios Socialinių mokslų kolegijos (SMK) studentai ir darbuotojai.

Anot Techninės priežiūros departamento vadovo Ignato Girnio, šių metų liepą atliktas 10 Gb/s spartos interneto testavimas parodė, kad „Skynet“ yra pasiruošęs tiekti 10 Gb/s greitį, o vieta, kurioje jis įdiegtas, pasirinkta ne šiaip sau. „Ši sparta jau nebėra ateities greitis – tai vyksta čia ir dabar. Na, o turėdami omenyje tai, kad šiuolaikinis studentas be spartaus interneto, kaip be rankų, pasirinkome vietą, kur jis skirtas ne tik pramogoms, bet ir mokslui“, – teigė I. Girnis.

Tokiam interneto ryšiui tiekti naudojama inovatyvi technologija „10 Gigabit Ethernet“, kuri yra simetriška ir leidžia pasiekti iki 10 Gb/s ne tik atsisiunčiant, bet ir išsiunčiant duomenis. Be to, šviesolaidinis kabelis užtikrina patikimą, saugų duomenų perdavimą ir geriausią kokybę. „SMK yra moderni ir šiuolaikiška, todėl džiaugiamės pirmieji išbandę šią naujovę. Dauguma mūsų paskaitų, konferencijų yra tiesiogiai transliuojamos internetu, studentai dalyvauja bendruose diskusijų forumuose, seminaruose, internetu atlieka ir didžiąją dalį testų užduočių, tad interneto greitis mums itin svarbus“, – sakė SMK Komunikacijos skyriaus vadovė Svajūnė Marcinkevičienė.

I. Girnio teigimu, kasdieniame žmonių gyvenime toks interneto greitis kol kas nėra reikiamybė, tačiau aiškiai matomas jo potencialas tam tikrose srityse, pavyzdžiui, norint skubiai realiuoju laiku surinkti informaciją ir ją perduoti internetu iš įvairių įrenginių jutiklių: dronų, bepiločių mašinų, išmaniųjų gatvės įrenginių (šviesoforų, oro matuoklių), nuotoliniu būdu naudojantis vaizdo konferencijų įranga ir pan.

„Skynet“ jau ne pirmus metus yra žingsniu priekyje ir siūlo išskirtinę interneto spartą – 2008 m. pirmasis pasiūlė 100 Mb/s spartos internetą, o 2012 m., aplenkdamas konkurentus – 1 Gb/s spartą. Per penkerius metus besinaudojančių 1 Gb/s internetu klientų skaičius kasmet vidutiniškai augo 5 kartus. Vien per 2017 m. pirmąjį pusmetį užsisakiusiųjų greitąjį interneto ryšį skaičius išaugo 10 kartų, palyginti su 2016 m. tuo pačiu periodu.

 

Šaltinis: Penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

12-ika Lietuvos regioninių gydymo įstaigų patikėjo virtualių serverių priežiūrą „ProfIT“

„Penkių kontinentų komunikacijų centras“, valdantis „ProfIT“ – užsakomųjų IT paslaugų (angl. outsourcing) kompleksą verslui iš vienų rankų – pasirašė jungtinę informacinių sistemų infrastruktūros priežiūros paslaugų sutartį su 12-a Lietuvos regioninių gydymo įstaigų. skaityti »