Sostinės gyventojams duoda „Penkis“, šalies verslui – „Profit“

Publikuota: 2018 m. spalio 29 d. pirmadienis

Prieš 20 metų spalio 28 d. UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ Vilniuje pradėjo tiesti šviesolaidinio interneto tinklą. Tai buvo pirmasis toks modernus ryšio tinklas šalyje, gerokai pažangesnis ir pranašesnis už iki tol naudotus kitų tiekėjų varinius kabelius. Taip pat, bendrovė žinoma  ne tik kaip spartaus interneto bei išmaniosios televizijos „Penki“ tiekėjas sostinės gyventojams, bet ir kaip Lietuvos verslui orientuotų IT paslaugų „Profit“ teikėjas.

1996 m. įkurta bendrovė iš pradžių teikė interneto, el. pašto dėžučių, duomenų saugojimo serveriuose paslaugas, kūrė tinklapius. Netrukus pastebėta, kad, norint teikti kokybiškas paslaugas ir spartesnį internetą, būtinos modernios technologijos, o tuomet ryšio tiekėjų naudoti variniai kabeliai – vakarykštė diena. Nuo to laiko visos paslaugos siūlomos tik šviesolaidiniais tinklais, o siūloma interneto sparta – viena didžiausių šalyje.

„Šiandien šviesolaidinis tinklas „Penki“ jungia daugiau kaip 120 tūkstančių butų daugelyje sostinės mikrorajonų, juo tiekiamas spartusis internetas gyventojams ir verslui, taip pat ir išmanioji televizija. O kalbant apie verslą, trumpai galiu pasakyti taip: mes sprendžiame visus verslo IT rūpesčius. Be to, visas paslaugas verslas gauna iš vienų rankų, t. y. aišku, kas atsakingas už IT ūkį, verslininkas gauna tik vieną sąskaitą,“ – sako Romas Rimgaila, bendrovės direktorius.

Daugiau skaitykite „Verslo žiniose“.

Šaltinis: Penki kontinentai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Kas lemia interneto spartą?

Pastaruoju metu interneto sparta tapo vienu esminių veiksnių, renkantis interneto paslaugų teikėją. Nuotolinis mokymasis, nuotolinis darbas, nuotolinės treniruotės ir kitokia veikla, vykdoma per vaizdo konferencijas, kuriose iš vienų namų vienu metu dalyvauja keli šeimos asmenys,... skaityti »