Vaikų chorai sieks ilgiausio koncerto rekordo

Publikuota: 2015 m. balandžio 15 d. trečiadienis

Jau šį šeštadienį pusantro tūkstančio choristų iš visos Lietuvos suvažiuos į Vilnių, kad pasiektų ilgiausiai trunkančio vaikų chorų koncerto rekordą. Rekordą fiksuos Lietuvos rekordų agentūra „Factum“.

Numatoma, kad chorinė muzika Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje nenutrūkstamai skambės 10 valandų. Bus dainuojamos lietuvių liaudies ir 65-ių skirtingų Lietuvos kompozitorių sukurtos dainos. Iš viso – 173 lietuviškos dainos ir 8 dar visiškai nauji, niekur neskambėję kūriniai. Rekordo sieks 46 vaikų chorai iš 22-ų skirtingų Lietuvos miestų ir miestelių.

Ateikite pasiklausyti koncerto „Dainų mozaika“ balandžio 18 d. bet kuriuo metu – nuo 10 val. ryto iki 20 val. vakaro į Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčią. Renginys – nemokamas. O jei negalite atvykti į Vilnių, stebėkite koncerto tiesioginę transliaciją per internetą www.scena.lt arba www.delfi.lt svetainėse. Transliaciją didelės raiškos HD vaizdo kameromis įgyvendina UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“.

„Labai svarbu, kad dainuodami vaikai didžiuotųsi tuo, ką daro, kad gerbtų savo šalies muzikines tradicijas ir skatintų dainuoti draugus. Dainuojant svarbiausios turėtų būti ne prizinės vietos, o nuoširdus jausmas užlipus ant scenos. Todėl šiame festivalyje vietų neskirstysime – skatinsime ne konkurenciją, o draugiškumą“, – sako festivalio, o kartu ir rekordinio koncerto meno vadovė Valerija Skapienė.

Malonių įspūdžių!

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

„Penki“ transliavo A.Kuzmickaitės kolekcijos pristatymą internete

Balandžio 5-osios vakarą garsi Lietuvos dizainerė Agnė Kuzmickaitė kūrybinių industrijų centre „Pakrantė“ pristatė jau šeštąją asmeninę 2018–2019 metų prêt-à-porter kolekciją, kurią, kaip ir kasmet, tiesiogiai internete www.scena.lt ir www.zmones.lt transliavo „Penki“. skaityti »