Norintiems ramiai pirkti ir keliauti Europoje – programėlė „ECC-Net: Travel“

Publikuota: 2015 m. birželio 9 d. antradienis

Atostogas sugadino atšauktas skrydis, viešbutis negrąžino užstato, o pirkti batai buvo nekokybiški? Būk ramus – dabar savo teisių gali reikalauti tos šalies, kurioje esi, kalba. Tai įmanoma su mobiliąja programa „ECC-Net: Travel 2.0“, kuri skirta naudotojams, perkantiems ir keliaujantiems visose Europos Sąjungos šalyse, Islandijoje ir Norvegijoje.

Programa padės išspręsti kelionėje kylančias problemas ir savo teises pasakyti 25 kalbomis: bulgarų, kroatų, čekų, danų, vokiečių, anglų, olandų, estų, suomių, prancūzų, graikų, vengrų, islandų, italų, lietuvių, latvių, maltiečių, norvegų, lenkų, portugalų, rumunų, slovakų, slovėnų, ispanų ir švedų.

Programa nurodys, kaip išsikviesti vietos pareigūnus ar gelbėjimo tarnybas, susirasti savo šalies ambasadą, artimiausią Europos vartotojų centrą, taip pat čia galima rasti „ECC-Net“ bei „Europe direct“ informacinių centrų kontaktus.

Programa naudotis paprasta. Informacija suskirstyta į 8 aktualias temas: prekių pirkimas, automobilio nuoma, kelionė lėktuvu, kelionė traukiniu, kelionė autobusu, kelionė laivu/keltu, apgyvendinimas, sveikatos problemos. Kiekvienoje temoje nurodyti dažniausi vartotojų teisių pažeidimai. Tiesiog reikia susirasti savo situaciją ir programa nurodys, kaip elgtis toliau.

Šią programą galima nemokamai atsisiųsti iš „Apple App“ („iOS“ programa), „Google Playstore“ („Android“ programa) arba „Windows Apps + GamesStore“ („Windows“ sistema). Įdiegus išmaniajame telefone ar planšetiniame kompiuteryje, mobiliąją programą galima naudoti visur, ji veikia neprisijungus prie interneto, todėl nereikės sukti galvos dėl tarptinklinio ryšio mokesčių.

„ECC-Net: Travel“ yra jungtinis 30-ties „ECC-Net“ narių projektas. „ECC-Net“ – tai Europos vartotojų centrų, veikiančių kiekvienoje ES valstybėje, Islandijoje ir Norvegijoje, tinklas. Centrai teikia nemokamą pagalbą ir patarimus vartotojams, juos dalinai finansuoja Europos Sąjunga.

Lietuvoje „ECC-Net“ atstovauja Europos vartotojų centras Lietuvoje.

Daugiau informacijos 

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Mobilioji programėlė „ECC-Net Travel“ padės planuojant keliones

Kai prisiminimai apie vasaros atostogas pradeda blėsti, pats laikas trumpoms atostogoms Europos didmiesčiuose. Prieš kelionę atsisiųskite mobiliąją programą „ECC-Net Travel“, kuri padės užtikrinti jūsų kaip vartotojo teises planuojant kelionę ir jos metu. skaityti »

Populiariausi straipsniai

Dar daugiau „Samsung“ įrenginių bus galima suderinti su „Galaxy Gear“

„Samsung Electronics“ pranešė apie operacinės sistemos „Android 4.3“ („Jelly Bean“) atnaujinimą, leidžiantį išmanųjį laikrodį „Galaxy Gear“ naudoti ne tik su „Galaxy Note 3“, bet ir su „Galaxy S4“, „Galaxy S 3“ bei „Galaxy Note 2“ išmaniaisiais telefonais. skaityti »