Sulaikyti „PlayStation Network“ serverius atakavę „Anonymous“ nariai

Publikuota: 2011 m. birželio 13 d. pirmadienis

Barselonoje, Alikantėje ir Almerijoje sulaikyti trys „Anonymous“ grupuotės nariai, dalyvavę kibernetinėse atakose. Nuo jų veiksmų nukentėjo ir „PlayStation Network“ serveriai. Ispanijos policijos duomenimis, atakoms koordinuoti programišiai naudojo Chichono mieste esantį serverį. Teigiama, kad atakoms jie naudojo „botnetus“.

Per pastaruosius metus grupuotė „Anonymous“ atakavo Ispanijos bankų BBVA ir „Bankia“, energetikos kompanijos „Enel“, taip pat „PlayStation Network“ bei „Sony Online Entertainment“ serverius. Programišių atakos buvo nukreiptos ir prieš Egipto, Alžyro, Irano, Čilės, Kolumbijos bei Naujosios Zelandijos valdžios serverius.

Balandžio 20 dieną po galingos atakos buvo išjungtas vienas didžiausių žaidimų pasaulyje – „PlayStation Network“. Prieš tai „Anonymous“ ne kartą grasino „Sony“. Grupuotė kaltinimus neigia, tačiau ekspertai mano, kad pavieniai nariai galėjo pradėti ataką savarankiškai.

Ataka prieš „PlayStation Network“ tapo viena galingiausių istorijoje.

Šaltinis: reuters.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Dar daugiau „Samsung“ įrenginių bus galima suderinti su „Galaxy Gear“

„Samsung Electronics“ pranešė apie operacinės sistemos „Android 4.3“ („Jelly Bean“) atnaujinimą, leidžiantį išmanųjį laikrodį „Galaxy Gear“ naudoti ne tik su „Galaxy Note 3“, bet ir su „Galaxy S4“, „Galaxy S 3“ bei „Galaxy Note 2“ išmaniaisiais telefonais. skaityti »