Greitas ir atviras Vilnius subūrė pasaulio gyvybės mokslų lyderius

Publikuota: 2016 m. rugsėjo 14 d. trečiadienis

Greito ir atviro Vilniaus meras Remigijus Šimašius sostinės Rotušėje pasveikino tarptautinio gyvybės mokslų forumo „Life Sciences Baltics 2016“ dalyvius. Į sostinę susirinko biotechnologijų, farmacijos, medicinos ekspertai, Nobelio premijų laureatai, mokslininkai ir verslininkai iš viso pasaulio. Miesto vadovas pasveikino svečius atvykus į Vilnių – laimingiausią Europos sostinę.

„Vilnius jau pripažintas laimingiausia sostine Europoje – net 98 procentai sostinės gyventojų yra patenkinti gyvenimu Vilniuje. Be to, tai ir sparčiausiai augantis miestas, kuris gali didžiuotis turintis vieną pažangiausių gyvybės mokslų industrijų centrinėje ir rytų Europoje:  universitetuose ruošiami labai stiprūs biotechnologai, veikia daug tyrimų centrų, kuriuose dirba pažangūs mokslininkai, esame pastebimi ir tarptautinių biotechnologijų kompanijų bei šios srities pasaulio lyderių. Galime pasidžiaugti ir tuo, kad Vilniuje daugėja studentų, kurie pasirenka studijuoti gyvybės mokslus. Esame atviras miestas čia besikuriantiems pasaulio biotechnologijų lyderiams“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pasak miesto mero, tai, kad Vilnių pasirenka pažangiausios naujos gamybos laboratorijos, sostinei reiškia labai daug: tai ne tik šimtai gerai apmokamų darbo vietų gabiems žmonėms, – šių kompanijų plėtra stiprina ir visos Lietuvos ekonomiką, o dėka investicijų Vilnius biotechnologijų srityje tampa lyderiaujančiu pasaulyje.

Rugsėjo 14–15 dienomis  vykstančiame didžiausiame šiaurės Europoje ir vieninteliame tokiame Baltijos šalyse forume – startuolių  verslumo mokymai bei prisistatymai investuotojams,  konferencija, B2B susitikimai, paroda. Tarptautinį gyvybės mokslų forumą „Life Sciences Baltics“ kas dvejus metus organizuoja VšĮ „Versli Lietuva“. Trečiąjį kartą vykstančiame forume startuoliai pristatys sukurtus  inovatyvius biotechnologijos, lazerių, e. sveikatos sprendimus, bioaktyvią medicininių implantų dangą, senstančių organizmo ląstelių šalinimo terapiją, artikuliacijos sutrikimus vaikams spręsti padedančią mobiliąją programėlę, kraujotakos ligas gydančią apyrankę ir kt.
 
Į forumą šiemet  atvyko garsus Izraelio mokslininkas Dan Shechtman, prieš penkerius metus gavęs Nobelio premiją už kvazikristalų atradimą,  Harvardo verslo ir medicinos mokyklų dėstytojas, profesorius Teo Dagi bei daugybė kitų ekspertų, taip pat atvyko didelė gyvybės mokslų ir verslininkų atstovų delegacija iš Japonijos.

Daugiau informacijos apie forumą.


Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha