Jungtinis Vilniaus dainorėlių choras kviečia į koncertą

Publikuota: 2017 m. kovo 8 d. trečiadienis

Vilniaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigos  ir Lietuvos edukologijos universitetas ir įgyvendina bendrą edukacinį projektą – „Dainuoju chore“. Projekto tikslas – suburti Vilniaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų dainorėlius į bendrą chorą ir supažindinti juos su choriniu reiškiniu: struktūra, balsais, dirigento vaidmeniu. Prie projekto prisijungė 15–ka Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Įstaigas atstovauja patys vyriausieji priešmokyklinio amžiaus vaikai.

Bendras vaikučių choras kviečia visus norinčius į koncertą 2017 m. kovo 15 d. 10 val. Lietuvos edukologijos universiteto aktų salėje. Lietuvos edukologijos universiteto Muzikos katedros studentų choras „Musica“, vadovaujamas doc.dr. Viliaus Tavoro ir doc.dr. Astos Rauduvaitės surengs vaikams edukacinę valandėlę „Kas yra choras?“ Vėliau dainorėliai jungsis į bendrą chorą ir dainuos apie Lietuvą („Lietuvėle, tu graži“), apie pavasarį („Maža kelionė per didelį pavasarį“) ir linksmins žiūrovus kitomis nuotaikingomis vaikiškomis dainelėmis („Grūdu grūdu čiulkinėlį“, „O ta musė – vilko pusė“, „Smuiko raktelis“). Chorui diriguos ir akomponuos vaikus mokantys muzikos pedagogai ir būsimi muzikos mokytojai dabartiniai muzikos katedros studentai.

Projekto sumanytoja ir meno vadovė lopšelio-darželio „Gandriukas“ meninio ugdymo pedagogė pasakoja, jog organizuoti bendrą ikimokyklinukų chorą buvo jos sena svajonė, kuri pagaliau išsipildys. Šis projektas organizuojamas Vilniuje pirmą kartą, galbūt ateityje tai taps gražia pavasarine tradicija.

Anot projekto organizatorės Vilniaus miesto lopšelio-darželio „Gandriukas“ direktorės Editos Nemeikšienės, šis projektas – puiki proga vaikams pasimokyti profesionalaus dainavimo ir pasidžiaugti rezultatais koncerte prieš publiką.

Lietuvos edukologijos universiteto Ugdymo mokslų fakulteto Muzikos katedros vedėjos ir projekto organizatorės Astos Rauduvaitės teigimu, šis projektas – unikali, spalvinga ir žaisminga vaikų bei jaunimo šventė. Kartu tai bendradarbiavimas meno kalba, liudijanti, jog auganti jaunoji karta siekia ne tik atskleisti gražiausias savo kūrybines galias, bet ir puoselėti chorines tautos tradicijas, meilę muzikai, išlikti ištikimi savajam kraštui. „Linkiu, kad šis sumanymas taptų graži ir prasminga, kupina neužmirštamų įspūdžių tęstinė šventė“, – sakė ji.

Projektą „Dainuoju chore“ remia leidykla „Alma Littera“, prekybos centras „Iki“, šviesolaidinis tinklas „Skynet“ ir interneto televizija „Penki TV“.

Šaltinis: Penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras

     

 


Captcha