Lietuvoje paminėtas 25-asis Kazachstano nepriklausomybės jubiliejus

Publikuota: 2016 m. gruodžio 9 d. penktadienis


Nepaprastasis ir įgaliotasis Kazachstano ambasadorius Lietuvoje Bauržanas Muchamedžanovas

Gruodžio 8 d. Vilniaus rotušėje rinkosi politikos, visuomenės ir verslo elitas paminėti artėjančio Kazachstano nepriklausomybės 25-mečio.

Ši nepaprastai didelių gamtinių turtų turinti Eurazijos šalis yra viena didžiausių pasaulyje pagal teritoriją, tarp visų šalių užima 9 vietą. Kazachstano sieną sudaro 15 tūkstančių kilometrų.

Nepaprastasis ir įgaliotasis Kazachstano ambasadorius Lietuvoje Bauržanas Muchamedžanovas sakė, kad 25-eri metai valstybei nėra daug, tačiau Kazachstanas per šį laikotarpį nuėjo ilgą kelią plėtodamas šalies ekonomiką ir tarptautinius santykius. „Kazachų tauta ilgai laukė nepriklausomybės ir pagaliau jau daugiau nei du dešimtmečius gali ja džiaugtis. Nepriklausomai valstybei svarbiausia turėti savo vientisą teritoriją. Kazachstane gyvena daug tautų. Džiaugiamės, kad tarp jų yra ir lietuvių bendruomenė“, – sakė B. Muchamedžanovas.

Vilnių ir Kazachstaną sieja glaudūs ryšiai. Statistikos departamento duomenimis, 2015 metais prekybos su Kazachstanu apyvarta sudarė 683 mln. eurų, iš jų prekių eksportas – 387 mln. eurų, o importas – 296 mln. eurų. Tarp 187 Lietuvos prekybos partnerių 2015 m. Kazachstanas pagal prekybos apyvartą ir importą buvo 20 vietoje, pagal eksportą – 16 vietoje. Tiesioginės Kazachstano investicijos Lietuvoje 2015 m. rugsėjo 30 d. sudarė 3,53 mln. eurų, o tai dvigubai daugiau nei per tą patį laikotarpį 2014 metais.  

 

Plačiau apie renginį žiūrėkite laidoje „Naujienos per „Penki TV“

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha