Lietuvos paviljonas parodoje „EXPO 2017“ – svarbių tarptautinių susitikimų vieta

Publikuota: 2017 m. liepos 21 d. penktadienis

Lietuvos paviljonas yra tarp dešimties populiariausių tarptautinės parodos „EXPO 2017“, kuri šiuo metu vyksta Kazachstano sostinėje Astanoje, paviljonų. Jis sulaukia vis didesnio ne tik parodos lankytojų, bet ir kitų šalių politikų, diplomatų, verslininkų dėmesio. Paviljonas tampa mūsų šaliai svarbių tarptautinių susitikimų vieta.

Jame lankėsi oficiali Japonijos delegacija, atvykusi į Astaną dalyvauti savo Nacionalinės dienos renginiuose, kurie čia vyks rytoj. Jai vadovaujantis ekonomikos, prekybos ir pramonės ministras Hiroshige Seko, Osakos prefektūros gubernatorius Ichiro Matsui, Kansai ekonominės federacijos prezidentas Masayoshi Matsumoto ir kiti delegacijos nariai susitiko su Lietuvos ambasadoriumi Kazachstane Vytautu Naudužu ir Lietuvos ekspozicijos „EXPO 2017“ parodoje komisaru, Aplinkos ministerijos Parodų skyriaus vedėju Romu Jankausku.

Svečiams, pasak Romo Jankausko, labai patiko išradingas mūsų šalies pristatymas pagal pagrindinę „EXPO 2017“ temą – ateities energetiką. Jiems įspūdį padarė tai, kad Lietuva per trumpą laiką sugebėjo užsitikrinti energetinę nepriklausomybę.

Tikrasis ateities energetikos pavyzdys, kaip per susitikimą pabrėžė ambasadorius Vytautas Naudužas, yra didžiulis tarptautinis branduolių sąlajos tyrimų ir inžinerijos projektas „ITER“, kurį įgyvendinant bendradarbiauja ir Japonija su Lietuva.

Susitikimo metu buvo aptartas Japonijos siekis „EXPO 2025“ surengti Osakoje. Kiti kandidatai, be Osakos, – Paryžius, Baku ir Jekaterinburgas. Tarptautinio parodų biuro (TPB) Generalinė asamblėja dėl „EXPO 2025“ kandidatų balsuos kitų metų pabaigoje. Lietuva, kaip ir kitos TPB narės, turi vieną balsą. Romas Jankauskas, kuris yra Tarptautinio parodų komiteto Taisyklių komiteto narys, atkreipė dėmesį į tai, kad Japonija kol kas yra ryški lyderė tarp kitų kandidatų.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha